x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Andrei Zincă îl readuce pe Dan Nuţu în cinema. Pe 24 mai are loc premiera lungmetrajului “Puzzle”

Andrei Zincă îl readuce pe Dan Nuţu în cinema. Pe 24 mai are loc premiera lungmetrajului “Puzzle”

de Sebastian S. Eduard    |    08 Mai 2013   •   20:24
Andrei Zincă îl readuce pe Dan Nuţu în cinema. Pe 24 mai are loc premiera lungmetrajului “Puzzle”

“Puzzle”, pelicula care marchează debutul în lungmetraj al  regizorului Andrei Zincă, va avea premiera pe marile ecrane  din ţară,  pe 24 mai. Scenariul semnat de Andrei Zincă şi Adrian Lustig este inspirat de piesa de teatru “Rendez Vous pe întuneric” de Mario Diament, iar producatorul filmului  este Vlad Păunescu. Bazându-se pe o carieră de succes în televiziune, consolidată  în Statele Unite, Andrei Zincă abordează cinema-ul  cu o poveste de dragoste, pasiune, trădare, adaptată realităţilor contemporane. “Puzzle” este filmul unei relaţii de iubire diferite, cu un final neaşteptat. Fiecare personaj are o poveste aparent independentă de a celorlalţi, până când liniile dramatice ajung să se unească într-una singură. Destinele se încrucişează fără ca personajele să fie conştiente de cauza determinantă: iubirea este inevitabilă. (…) Fiecare personaj din puzzle-ul nostru trăieşte o experienţă diferită de iubire, dar unul singur  recunoaşte iubirea necondiţionată”, povesteşte Andrei Zincă.

Eroul orb

“Puzzle” reuneşte o distribuţie de excepţie, începând cu Dan Nuţu, idolul generaţiei ‘70, care  revine la film după mai bine de 30 de ani,  de când a părăsit ţara şi a abandonat actoria. Personajul interpretat de Nuţu în “Puzzle” este Sabin Vianu, eroul orb, care, la fel ca şi actorul, este ademenit şi convins să iasă din “colivia” artistică în care s-a exilat. Din doar câteva vorbe, personajul căruia îi dă viaţă capătă o intensitate remarcabilă: anii au trecut, dar Dan Nuţu şi-a păstrat şi “vocea” şi alura unică. Continuă să fie o prezenţă şi nu doar un actor.
Iată ce declară Andrei Zincă despre rolul pe care i l-a încredinţat din toată inima lui Dan Nuţu: “Sabin Vianu este un amalgam de înţelepciune, rafinament, şarm, romanticism, cultură şi talent literar. De talentul literar s-a ocupat Mario Diament, autorul piesei de teatru care a stat la baza scenariului nostru. De restul, însă, trebuia să se ocupe un actor de vârsta scriitorului nostru. Anumite caractere sunt rare în peisajul actoricesc românesc. Printre ele şi acest romantic cuceritor la 70 de ani. Vlad Păunescu şi cu mine ne-am cam sucit capul căutând soluţia, până când mi-am amintit de “romanticul rebel” din anii mei mai tineri, care azi ajunsese exact la vârsta lui Sabin. Pe Vlad l-a încântat ideea. Dan Nuţu locuia la Berlin, dar se retrăsese din actorie de câteva decenii. I-am trimis scenariul şi, la numai câteva ore mai târziu, ne-a spus: “I'm in!”. Mereu îşi dorise să joace un orb. Mai bine mai târziu, decât niciodată!”

Din distribuţia filmului fac parte Ioana Pavelescu, Rodica Mandache,  Cătălina Mustaţă şi Adrian Titieni.

×
Subiecte în articol: Dan Nutu