x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Angelina Jolie este Patrizia Reggiano în Gucci

Angelina Jolie este Patrizia Reggiano în Gucci

21 Oct 2009   •   00:00

Angelina Jolie va juca rolul unei femei fatale în "Gucci", o dramă regizată de Ridley Scott, despre crimele şi decadenţa care au marcat familia Gucci, ce a înfiinţat o adevărată dinastie în lumea modei, informează variety.com. Studiourile Fox intenţionează să înceapă filmările în 2010. Angelina Jolie va interpreta rolul Patriziei Reggiano, care a fost condamnată la 29 de ani de închisoare, după ce a fost acuzată de complicitate la asasinarea fostului ei soţ, Maurizio Gucci.



Producătorii urmează să angajeze în perioada următoare un scenarist care va avea misiunea de a prezenta zilele de glorie ale familiei Gucci, din anii 1970 şi 1980, când imperiul Gucci înregistra vânzări de peste 500 de milioane de dolari anual. Intriga va prezenta povestea clanului Gucci până în momentul în care Maurizio, nepotul fondatorului casei Gucci, Guccio Gucci, a ieşit învingător în lupta pentru putere şi a fost desemnat să conducă afacerea familiei. În momentul în care era pe punctul de a relansa numele brandului Gucci printr-o nouă colecţie, realizată pe atunci de un nou venit în lumea modei, Tom Ford, care cochetează în prezent cu regia de film, Maurizio a fost împuşcat mortal în faţa apartamentului său din Milano, în 1995.

Ridley Scott a declarat că are nevoie de un actor puternic capabil să îl interpreteze pe Maurizio şi crede că va apela la Leonardo DiCaprio, cu care a colaborat la pelicula "Un ghem de minciuni/ Body of Lies", însă producătorii nu au confirmat deocamdată prezenţa starului american pe afişul filmului. "Gucci" a devenit astfel a doua mare colaborare a Angelinei Jolie cu studiourile Fox pentru anul 2010. Acelaşi studio pregăteşte un serial inspirat din romanele Patriciei Cornwell, în care Angelina Jolie va interpreta rolul medicului legist Kay Scarpetta. Actriţa americană va juca, de asemenea, alături de Sam Worthington în "The Tourist", un thriller produs de Spyglass şi regizat de Florian Henckel von Donnersmarck.

Regizorul britanic Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar - pentru filmele "Thelma şi Louise" (1991), "Gladiatorul" (2000) şi "Elicopter la pământ!" (2001) -, a câştigat numeroase premii Globul de Aur, Emmy şi BAFTA şi este renumit pentru stilul său cu un puternic impact vizual şi pentru obsesia lui pentru detalii. Printre filmele de succes pe care le-a regizat se numără "Alien" (1979), "Vânătorul de recompense" (1982), "Regatul cerului" (2005), "Gangster american" (2007) şi "Un ghem de minciuni" (2008).

Angelina Jolie este cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood, cu venituri de 27 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, potrivit revistei Forbes. Actriţa, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie, pentru rolul din "Schimbul / Changeling", are o relaţie de mai mulţi ani cu actorul Brad Pitt, alături de care a şi jucat în "Dl. & Dna. Smith". Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted".

×
Subiecte în articol: film