x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Arnold Schwarzenegger a primit cel mai important premiu al festivalului de film de la Zurich

Arnold Schwarzenegger a primit cel mai important premiu al festivalului de film de la Zurich

01 Oct 2015   •   16:49
Arnold Schwarzenegger a primit cel mai important premiu al festivalului de film de la Zurich

Cunoscutul actor austriaco-american Arnold Schwarzenegger a primit cel mai important premiu al festivalului de film de la Zurich, 'Golden Icon', pentru întreaga sa carieră de peste patru decenii închinată atât filmului cât şi prezenţei pe scena politică, scrie agenţia Reuters.

Premiul 'Golden Icon' se acordă unui actor sau unei actriţe pentru întreaga carieră. Diane Keaton sau Morgan Freeman s-au numărat printre actorii care au fost recompensaţi anterior cu această distincţie.

Devenit celebru după ce câştigat la numai 20 de ani concursul de culturism intitulat 'Mr. Olimpia', Arnold Schwarzenegger a revenit pe platourile de filmare în 2011, după ce a fost timp de două mandate guvernator al statului California (2003-2011).

'Mă bucur că m-am întors pe platourile de filmare şi sunt la fel de bucuros că am fost în slujba serviciului public... iar de acum înainte voi face multe alte filme', a declarat miercuri seară în cadrul festivalului actorul care a făcut senzaţie în rândul iubitorilor seriei 'Terminator'.

Prezent la festival, Schwarzenegger, 68 de ani, a fost prezent la proiecţia celui mai nou film al său, 'Maggie', în care joacă rolul unui fermier care se luptă să îşi găsească fiica, pe Maggie, infectată cu un virus şi care se află în zona contaminată.

Luna trecută, televiziunea americană NBC a anunţat că Arnold Schwarzenegger îl va înlocui pe Donald Trump în calitate de gazdă a showului televizat 'The Celebrity Apprentice'.

×
Subiecte în articol: arnold schwarzenegger