x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film BAFTA: "The Hurt Locker" a învins "Avatar"

BAFTA: "The Hurt Locker" a învins "Avatar"

23 Feb 2010   •   00:00
BAFTA: "The Hurt Locker" a învins "Avatar"

Drama de război "The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a câştigat premiul Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA) pentru cel mai bun film duminică seară, la gala de premiere, care a avut loc la Royal Opera House din Londra.



Kathryn Bigelow a câştigat şi premiul pentru regie, pentru "The Hurt Locker", în faţa fostului ei soţ, James Cameron, nominalizat la aceeaşi distincţie pentru "Avatar", producţie cu un succes răsunător la box-office. "The Hurt Locker", nominalizat la opt categorii la Premiile BAFTA, ca şi "Avatar" şi "An Education", a mai obţinut şi premiile pentru cel mai bun scenariu original, semnat de Mark Boal, cea mai bună imagine, cel mai bun montaj şi cel mai bun sunet.

"Avatar" a obţinut, în schimb, distincţiile pentru cea mai bună scenografie şi cele mai bune efecte vizuale. Britanicii Colin Firth ("A Single Man") şi Carey Mulligan ("An Education") au câştigat Premiile BAFTA pentru cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă în rol principal. Christoph Waltz ("Ticăloşi fără glorie") a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar Mo'Nique - premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în interpretarea unei mame abuzive în drama "Precious".

×
Subiecte în articol: film