x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actorul Bill Cosby, declarat vinovat de agresiune sexuală

Actorul Bill Cosby, declarat vinovat de agresiune sexuală

27 Apr 2018   •   07:48
Actorul Bill Cosby, declarat vinovat de agresiune sexuală
Sursa foto: MediaPunch/REX/Shutterstock/MediaPunch/REX/Shutterstock

Actorul Bill Cosby a fost declarat vinovat de un juriu popular din Pennsylvania în cadrul unui proces ce a durat aproape trei săptămâni şi în care starul american era acuzat că a agresat-o sexual pe Andrea Constand în 2004.

 

Artistul, în vârstă de 80 de ani, a fost găsit vinovat la toate cele trei capete de acuzare şi riscă să primească, teoretic, o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare. Este o victorie decisivă obţinută de procurorii americani în cadrul unuia dintre primele procese în care a fost judecată o celebritate din industria de divertisment după apariţia mişcării #MeToo.

Cosby, cunoscut pentru rolul de tata de familie iubitor interpretat în sitcomul din anii 1980 "The Cosby Show", riscă 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre faptele imputate, respectiv agresiuni sexuale în formă agravată. Starul american a fost acuzat că a drogat-o şi agresat-o sexual pe Andrea Constand, în prezent în vârstă de 45 de ani.

Victima a fost prezentă în sala de judecată în momentul pronunţării verdictului, anunţat după 14 ore de deliberări. Andrea Constand, fost administrator al echipei feminine de baschet a Universităţii Temple - ale cărei cursuri au fost urmate şi de Bill Cosby -, este una dintre zecile de femei care l-au acuzat în mod oficial pe artist de agresiune sexuală.

Bill Cosby a invitat-o pe Andrea Constand în reşedinţa lui din Cheltenham din Pennsylvania. Acuzatoarea afirmă că starul american i-a oferit un pahar cu vin în care a dizolvat trei pastile, înainte de a o abuza sexual, iar starea ei fizică din acel moment nu îi permitea să se apere. În total, actorul american a fost acuzat de peste 50 de femei de comiterea unor acte de agresiune sexuală.

Judecătorul Steve O'Neill a decis că Bill Cosby poate să nu fie încarcerat în schimbul unei cauţiuni de 1 milion de dolari şi a declarat că sentinţa va fi anunţată la o dată ulterioară. AGERPRES

×