x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Box office. "Star Wars: The Force Awakens" a depăşit "Avatar", în America de Nord

Box office. "Star Wars: The Force Awakens" a depăşit "Avatar", în America de Nord

07 Ian 2016   •   11:39
Box office. "Star Wars: The Force Awakens" a depăşit "Avatar", în America de Nord

Noua peliculă din saga "Star Wars" a devenit miercuri filmul cu cele mai mari încasări din istorie în America de Nord, titlu deţinut până acum "Avatar", pe care nu l-a depăşit însă şi la nivel internaţional.

"În această după-amiază, potrivit cifrelor preliminare din box-office,"Star Wars: The Force Awakens" a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie" în America de Nord, a declarat într-un comunicat studioul Disney, care a produs şi distribuit filmul, relatează miercuri France Presse.

Star Wars VII: The Force Awakens (Star Wars: Trezirea forţei), al şaptelea film din această epopee spaţială, a "depăşit 760,5 milioane de dolari generaţi de Avatar în întreaga perioadă de difuzare", adaugă Disney.

Acest al şaptelea film al seriei acumulase 758,2 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada la 5 decembrie, în trei săptămâni de la lansarea în cinematografe. Cifrele actualizate care încorporează vânzările de bilete de miercuri nu vor fi comunicate decât joi, au precizat purtători de cuvânt ai studioului.

"Star Wars a fost întotdeauna una dintre cele mai iubite poveşti din istoria filmului. Nu a fost decât o chestiune de timp ca o continuare să meargă mai bine decât trilogia originală", al cărei prim episod a fost lansat în 1977, şi să depăşească "Avatar", spune Jeff Bock, analist al companiei specializate în box office, Exhibitor Relations.

Dar cu 1,56 miliarde de dolari strânşi la nivel global, "Trezirea forţei" mai are încă un drum lung de parcurs pentru a depăşi două filme ale regizorului James Cameron - ''Avatar", lansat în 2008, care a adus venituri de 2,8 miliarde de dolari la nivel mondial, şi "Titanic", lansat în 1997, cu venituri totale de 2,2 miliarde de dolari.

Lupta dintre Războiul Stelelor şi Avatar este abia la început, pentru că şi acesta din urmă este pe cale să devină o serie de filme. Sunt prevăzute trei continuări, cu aceiaşi actori Zoe Saldana, Sam Worthington şi Sigourney Weaver. Următorul din această serie urmează să fie lansat la 25 decembrie 2017.

Disney a cumpărat în 2012, pentru 4 miliarde de dolari, Star Wars, epopeea creată de George Lucas, care a generat deja venituri de 4,4 miliarde de dolari în două trilogii, cea de-a doua, realizată între 1999 şi 2005, beneficiind de o primire împărţită din partea publicului şi a criticii.

Potrivit AFP, sunt planificate trei noi continuări, dintre care una va fi turnată lunile următoare, iar o alta, "Rogue One", despre tinereţea lui Han Solo (personaj fictiv din prima trilogie Războiul Stelelor), va fi lansată în luna decembrie a acestui an.

"Trezirea forţei", în regia lui JJ Abrams, cu o nouă generaţie de vedete (Daisy Ridley, John Boyega Oscar Isaac, în special), a devenit la două săptămâni după lansare filmul cu cele mai mari încasări din 2015 în America de Nord.

Succesul noilor aventuri ale prinţesei Leia, Han Solo şi ale noilor eroi ai poveştii - Rey, Finn şi Poe Dameron, a propulsat, de asemenea, box office-ul american la un record în 2015: 11,1 miliarde de dolari, conform site-ului de specialitate Rentrak. Dinozaurii din "Jurassic World" au contribuit şi ei la încasările istorice înregistrate în acest an.

Sursa: Agerpres

×