x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Boxoffice: Sherlock Holmes ameninţă supremaţia Avatar

Boxoffice: Sherlock Holmes ameninţă supremaţia Avatar

24 Dec 2009   •   00:00

Cetatea Filmului a pregătit şi anul acesta un Crăciun deosebit pentru cinefili, vineri urmând să fie lansate la Hollywood câteva filme care vor face deliciul iubitorilor celei de-a şaptea arte. Din categoria filmelor lansate de Crăciun în acest an fac parte peliculele "Sherlock Holmes" şi "It"s Complicated", dar şi "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel" care este lansat încă de miercuri.



Ultima producţie a studiourilor Warner Bros, "Sherlock Holmes", cu Robert Downey Jr. în rolul celebrului detectiv şi cu Jude Law în rolul prietenului său, Dr. Watson, este considerat principalul favorit dintre cele trei pelicule la supremaţia în clasamentul vânzărilor de bilete la sfârşitul acestei săptămâni.

"Sherlock Holmes" va trebui însă să se impună şi în faţa campionului boxoffice de săptămâna trecută, filmul "Avatar" care a înregistrat în prima săptămână de la lansare încasări de 77,3 milioane de dolari. Conform experţilor, costisitoarea superproducţie 3D a studiourilor Fox ar fi putut încasa şi mai mulţi bani în săptămâna de după lansare, dacă nu ar fi fost furtunile de zăpadă care au afectat Coasta de Est a SUA.

Filmul "Alvin and the Chipmunks", de asemenea o producţie Fox Pictures, ar putea realiza încasări de aproximativ 44 de milioane de dolari, la fel ca şi predecesorul său din 2007.

Comedia romantică lansată de studiourile Universal, "It"s Complicated", în care rolul principal este deţinut de Meryl Streep, alături de Steve Martin şi Alec Baldwin, ar putea încasa de asemenea o sumă de ordinul zecilor de milioane de dolari. Publicul acestei comedii este reprezentat în special de femeile trecute de prima tinereţe.

×
Subiecte în articol: film