x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Bradley Cooper şi HBO vor produce un mini-serial despre ISIS

Bradley Cooper şi HBO vor produce un mini-serial despre ISIS

06 Aug 2016   •   13:20
Bradley Cooper şi HBO vor produce un mini-serial despre ISIS

Bradley Cooper şi HBO vor realiza un mini-serial despre ascensiunea ISIS, în contextul în care gruparea teroristă continuă să facă numeroase victime în lume, care mor în atentate ucigaşe. Filmul va fi ecranizarea cărţii "Black Flags: The Rise of ISIS" de Joby Warrick, care a câştigat premiul Pulitzer pentru eseu în 2016, relatează vineri metronews.fr.

Bradley Cooper şi producătorul Todd Phillips au decis să îl adapteze cartea pentru televiziune după ce au citit lucrarea şi au avut o întâlnire cu autorul său. Subiectul este pe atât de pasionant pe atât de exploziv, după cum a spus şi juriul la decernarea premiului. "O carte extrem de bine documentată, care analizează cu o claritate remarcabilă cum strategia defectuoasă adoptată în timpul războiului din Irak a dus la creşterea explozivă a puterii ISIS", s-a afirmat atunci.

Autorul scenariului va fi Gregg Hurwitz, în timp ce Tim Van Patten (producător al serialelor "Soprano" şi "Games of Thrones") va fi regizorul mini-seriei, care va prezenta "originile grupării ISIS într-o închisoare iordaniană, până la succesul din Siria. De la rădăcini la transformarea sa în cea mai îngrozitoare organizaţie teroristă din lume".

"Black Flags" ar putea fi difuzat de HBO în 2017, încheie metronews.fr.

AGERPRES/

×
Subiecte în articol: Bradley Cooper HBO documentar isis