x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2013

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2013

de Mediafax    |    15 Mar 2012   •   12:04
Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2013

Cea de-a 85-a gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2013, in fostul Kodak Theatre din Los Angeles, denumit in prezent Hollywood & Highland Center, au anuntat, miercuri, reprezentantii Academiei de film americane, institutia care acorda aceste distinctii, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

"Nominalizarile vor fi anuntate marti, 15 ianuarie 2013, iar gala de decernare va fi transmisa la televiziune si va avea loc duminica, 24 februarie", se afirma in comunicatul emis de Academia de film americana.

Acest anunt a pus astfel capat speculatiilor aparute in presa americana referitoare la data la care urma sa aiba loc, anul viitor, ceremonia de decernare a celor mai prestigioase trofee din cinematografia americana.

Gala premiilor Oscar 2013 va fi transmisa la televiziune in peste 225 de tari.

Sala de spectacole unde se va tine ceremonia se numea pana de curand Kodak Theatre, dar un tribunal din New York a autorizat, pe 15 februarie, ruperea contractului de sponsorizare dintre compania producatoare de pelicula de film - aflata in faliment - si celebrul amfiteatru.

In acest an, lungmetrajul "The Artist", regizat de francezul Michel Hazanavicius, a fost recompensat cu cinci premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" si "cel mai bun actor in rol principal" (Jean Dujardin).

×
Subiecte în articol: oscar cinema premii gala