x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film ''Breaking Bad'' , cel mai bine cotat serial TV din istorie

''Breaking Bad'' , cel mai bine cotat serial TV din istorie

03 Iul 2015   •   09:26
''Breaking Bad'' , cel mai bine cotat serial TV din istorie
Sursa foto: ticklethewire.com

Printre distincţiile primite se numără 16 Premii Primetime Emmy, opt Premii Satellite, două Globuri de Aur, două Premii Peabody şi unul People's Choice.

Cel mai bine cotat serial de televiziune din istorie a obţinut un punctaj de 99 din 100 din partea site-ului Metacritic.com, în anul 2013.

Serialul ''Breaking Bad'' poate fi caracterizat ca o combinaţie de film poliţist, thriller şi comedie neagră. A fost conceput şi regizat de americanul George Vincent Gilligan şi îi are în rolurile principale pe Bryan Cranston, ce întruchipează personajul Walter White, şi pe Aaron Paul, care joacă rolul lui Jesse Pinkman.

De-a lungul celor 62 de episoade, grupate în cinci sezoane, publicul poate urmări povestea de viaţă a lui Walter White, un profesor de chimie la liceul din localitate, care, după ce află că suferă de cancer la plămâni, decide să intre în lumea producătorilor şi traficanţilor de metamfetamină, pentru a asigura bunăstarea familiei sale pe termen lung. Acţiunea este situată în oraşul Albuquerque din statul american New Mexico.

Pentru prestaţia sa, Bryan Cranston a obţinut de patru ori Premiul Primetime Emmy acordat celor mai buni actori de serial în rol principal.

Serialul ''Breaking Bad'' a debutat la postul american de televiziune AMC, fiind difuzat între 20 ianuarie 2008 şi 29 septembrie 2013. A fost inclus în ediţia 2014 a faimoasei Guinness Book.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: serial tv televiziune istorie record