x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cele mai aşteptate filme de animaţie

Cele mai aşteptate filme de animaţie

de Maria Coman    |    11 Ian 2016   •   17:13

„Cartea Junglei” are parte de o nouă ecranizare care va folosi din plin efectele speciale CGI în formatul 3D. În 2016 apare pe ecran şi continuarea poveştii din „Finding Nemo”, protagonistă fiind, de data aceasta, peştele Dory.

Celebra poveste „Cartea junglei” scrisă de Rudyard Kipling revine pe marile ecrane într-un nou film de animaţie, regizat de Jon Favreau. Filmul, care va avea premiera în a doua jumătate a lunii aprilie, îl are în rolul principal (Mowgli) pe Neel Sethi, un actor de 13 ani, care a fost selectat din peste o mie de copii care au dat audiţie pentru rol.

Sethi este singurul personaj real, restul fiind realizate prin animaţie pe calculator. Vocea şarpelui Ka aparţine actriţei Scarlett Johansson, în timp ce prietenii lui Mowgli – pantera Bagheera şi ursul Baloo sunt interpretaţi de actorii Ben Kingsley şi Bill Murray. În a doua jumătate a lunii iunie apare şi urmarea filmului „Finding Nemo” - „Finding Dory”.

Locul peripeţiilor acestora va fi de data aceasta coasta californiană, iar în poveste îşi vor face loc o serie de personaje noi. Animaţia 3D „Norm of the North”, care are premiera în a doua jumătate a acestei luni, spune povestea unui urs polar - Norm (voce Rob Schneider) şi a celor trei prieteni ai săi care sunt forţaţi să-şi părăsească habitatul odată ce gheţa începe să se topească.
 

×
Subiecte în articol: desene animate filme de animatie cinema