x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cine l-a ucis pe Bill?

Cine l-a ucis pe Bill?

de Sebastian S. Eduard    |    12 Iul 2009   •   00:00
Cine l-a ucis pe Bill?

Familia Carradine refuză să creadă în teoria sinuciderii sau într-o practică legată de vreo ciudată activitate sexuală drept cauză a morţii actorului. Există deja diferite ipoteze legate de moartea în împrejurări suspecte a lui David Carradine. Totuşi, este una care prinde tot mai mult contur.



Potrivit unui ultim raport al Poliţiei din Bangkok, protagonistul serialului „Kung Fu" ar fi fost asasinat de o sectă a artelor marţiale, notează ziarul La Vangaurdia, citat de Rompres. Familia aşteaptă în continuare analizele făcute de echipa de medici legişti care să explice adevărata cauză a morţii sale, refuzând să creadă în teoria sinuciderii sau în practicarea vreunei activităţi sexuale anormale drept cauză a morţii lui David Carradine, şi a cerut Poliţiei judiciare din SUA (Brigada de Anchetă Criminală) să investigheze posibilitatea ca actorul să fi fost, de fapt, asasinat.

În timpul intervenţiei lui Mark Geragos, avocat care îl reprezintă pe fratele lui Carradine, el a dezvăluit că sunt investigate mai multe societăţi secrete de arte marţiale ca posibile vinovate de moartea actorului. Când a fost întrebat din public despre acest subiect, Geragos a afirmat: „Acest lucru înseamnă că David avea legături cu artele marţiale şi că era interesat de ele. Bănuim că s-a practicat un joc murdar. Cred că de aici trebuia începută ancheta".

Când a fost descoperit trupul său neînsufleţit, actorul era legat de ambele mâini şi spânzurat
într-un dulap, fapt ce a declanşat speculaţiile ca vedeta din „Kill Bill" să fi fost asasinată, având în vedere că în respectivele împrejurări ea nu ar fi putut să se spânzure singură. Un prieten apropiat al lui Ca­rradine, în încercarea de a clarifica circums­tan­ţele morţii sale, a declarat că este convins că o sectă a artelor marţiale a decis să pună capăt vieţii actorului.

„Nu pot să spun dacă David a trebuit să moară pentru că avea de gând să dezvăluie vreo societate secretă. Dar pentru el, fiind un mare iubitor al artelor marţiale, ar fi fost un sfârşit legendar pentru o viaţă extraordinară. Ca şi în cazul lui Bruce Lee, moartea unei personalităţi este întotdeauna înconjurată de un mister", a spus prietenul lui Carradine.

Totuşi, fosta soţie a actorului, Marina Ander­son, s-a declarat total contrară acestei teorii: „Dacă a fost implicat în vreo sectă sau societate secretă, nici măcar eu nu ştiam". Fosta doamnă Carradine a mărturisit, pe de altă parte, în faţa unui tribunal că David avea „un comportament sexual anormal".

În timp ce FBI nu are dreptul să se amestece în ancheta privind moartea acto­ru­lui, familia s-a de­clarat profund şocată de apariţia în presă a ima­ginilor luate de la morga din Thailanda, în care ca­davrul actorului este expus gol şi cu mâinile legate.

Celebrul medic legist american Michael Baden este cel însărcinat cu realizarea autopsiei ­(private) a lui Carradine la cererea familiei actorului, a cărui moarte este înconjurată de circumstanţe misterioase, ce par scoase dintr-un scenariu fantastic al unui film pe care l-a interpretat în viaţa sa reală.

×
Subiecte în articol: film