x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cine se află în spatele serialului de comedie Liber ca pasărea cerului, care începe duminică, 21 aprilie, la Antena 1

Cine se află în spatele serialului de comedie Liber ca pasărea cerului, care începe duminică, 21 aprilie, la Antena 1

13 Apr 2019   •   13:35
Cine se află în spatele serialului de comedie Liber ca pasărea cerului,  care începe duminică, 21 aprilie, la Antena 1

Serialul de comedie Liber ca pasărea cerului, care va avea premiera duminică, 21 aprilie, de la ora 20:00, la Antena 1, cu Ștefan Bănică și Marius Florea Vizante în rolurile principale, este regizat de Răzvan Săvescu. Producătorii serialului sunt Ducu Ion și Cătălin Cățoiu, iar director de imagine este Liviu Mărghidan. Liber ca pasărea cerului este un serial realizat după un scenariu sută la sută românesc.

Răzvan Săvescu, regizorul și creatorul serialului, a creat primul sitcom românesc de succes, “La Bloc”, și serialele de comedie “Gașca” și “Nimeni nu-i perfect.” A debutat în cinema în 2014, cu comedia “America Venim!”, produsă de Libra Film. Este membru fondator al companiei independente de teatru WonderTheatre.

Răzvan este un creator deosebit și un om cu atât de multe valente, încât pot sta să îl ascult ore în șir vorbind despre orice, cu atât mai mult despre film și personaje. M-am bucurat să descopăr în Răzvan, dincolo de creator, un om cu o poftă și bucurie de viață imense. Și un regizor care își vede personajele atât de limpede de parcă ar bea cu ele o cafea atunci, în momentul în care noi vorbeam. E un om și un prieten pe care te poți baza și un bărbat care chiar înțelege femeile, de aceea și știe să le contureze atât de bine”, spune Jojo – Cătălina Grama, interpreta rolului Stela, în serialul de comedie Liber ca pasărea cerului.

Producătorul executiv al serialului, Ducu Ion, a produs  numeroase seriale de televiziune, printre care “Îngerașii” și “State de România”, dar și filme artistice, precum “Minte-mă frumos”, “Cuscrii” sau “Deschide ochii”, acesta din urmă cu Victor Rebengiuc și Andi Vasluianu în rolurile principale. Cătălin Cățoiu a produs serialul de comedie “Fetele lui Dom’ Profesor”, dar și filmul artistic “The Wanderers”, cu Armand Assante în rolul principal.

Serialul Liber ca pasărea cerului, cu Ștefan Bănică și Marius Florea Vizante în rolurile principale, care începe duminică, 21 aprilie, la Antena 1, este o savuroasă comedie de situații care spune povestea a doi prieteni din copilărie, Ducu și Orlando. Cei doi se reîntâlnesc acum, la 40 de ani, când fiecare dintre ei trece printr-o criză. Atât pentru Orlando (Ștefan Bănică), un pierde-vară pentru care viața este o nesfârșită aventură, cât și pentru Ducu (Marius Florea Vizante), un meteorolog timid și ușor aiurit care își pierde serviciul, casa, mașina și e pe cale să divorțeze, libertatea pare să aibă sensuri diferite.

Din distribuția serialului mai fac parte Jojo – Cătălina Grama (Stela, sora lui Ducu), Andreea Samson (Dora, soția lui Ducu), Adrian Anghel (Ariciu’, bun prieten cu Orlando), Laila Abdel Hafiz, Alma Costin (Tatiana și Mia, prietene și vecine cu Orlando) și copiii Luminița Cercel și Tiberiu Herdea (copiii lui Ducu).

×
Subiecte în articol: Liber ca pasărea cerului