x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Compania Weinstein, în pragul declarării falimentului

Compania Weinstein, în pragul declarării falimentului

26 Feb 2018   •   10:47
Compania Weinstein, în pragul declarării falimentului

Consiliul director al companiei Weinstein a anunţat că studioul de film şi televiziune intenţionează să declare falimentul după ce discuţiile de vânzare a companiei au eşuat, scrie presa internationala.

 

Compania a încercat să ajungă la un acord care să o scutească de faliment după ce peste 70 de femei l-au acuzat pe producătorul de film Harvey Weinstein, fostul preşedinte al grupului şi unul dintre cei mai influenţi oameni de la Hollywood, de hărţuire sexuală şi viol. Harvey Weinstein neagă că ar fi întreţinut relaţii sexuale neconsimţite cu vreuna dintre acuzatoarele sale.

"Compania Weinstein a fost angajată într-un proces activ de vânzare în speranţa de a putea păstra bunurile şi joburile", a menţionat consiliul director într-un comunicat citat de mai multe ziare, printre care San Francisco Chronicle şi Los Angeles Times. "Astăzi, aceste discuţii s-au încheiat fără un acord semnat", se mai menţionează în textul citat.

Consiliul "nu are altă variantă decât să urmeze unica opţiune viabilă pentru a maximiza valoarea rămasă a companiei: un proces reglementat de intrare în faliment", adaugă sursa citată.

Planul de declarare a falimentului nu a fost confirmat pe site-ul companiei sau pe contul său de Twitter, noteză AGERPRES

×