x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cristina Cepraga, barmaniţă româncă într-un film italian

Cristina Cepraga, barmaniţă româncă într-un film italian

de Anca Nicoleanu    |    30 Mai 2013   •   17:49
Cristina Cepraga, barmaniţă româncă într-un film italian

Actriţa Cristina Cepraga, stabilită de mai mulţi ani în Italia, deţine unul din rolurile principale feminine în “L’ultima foglia” (“The Last Leaf”), filmul de debut al regizorului italian Leonardo Frosina. Pelicula este drama unui cuplu de italieni din Roma a căror relaţie de iubire se deteriorează aproape inevitabil. Cristina interpretează rolul Elei, “o tânără barmaniţă româncă ce lucrează la periferia Romei - oraş descris foarte interesant de regizor -, ca să îşi câştige existenţa. Visul ei este ca, într-o bună zi, să se întoarcă în România şi să îşi deschidă micul ei băruleţ cu maşină de cafea italiană”. Astfel descrie Cristina personajul pe care îl interpretează în acest film.

În Italia, premiera peliculei “L’ultima foglia” a avut loc la începutul lunii aprilie. Filmul are deja trei premii: “Cea mai bună actriţă”, pentru Giorgia Cardaci la Festivalul Filmului Independent de la Roma (RIFF) şi la Film Spray Festival în Florenţa, şi premiul pentru “Cea mai bună imagine”, obţinut tot la Florenţa, de către directorul de imagine Sandro Magliano. Recent, “L’ultima foglia” a fost inclus în selecţia pentru OFF Plus Camera, Festivalul de Film Independent din Cracovia, care s-a desfăşurat luna trecută, la secţiunea “Noul cinema italian”. Producătorii filmului intenţionează să programeze în curând o proiecţie a filmului şi la Bucureşti.

Cristina Cepraga s-a născut la Bucureşti, într-o familie de artişti, mama ei fiind un cunoscut regizor muzical, iar tatăl, jurnalist tv. A absolvit Universitatea de Teatru şi Film în Bucureşti. În urmă cu mai bine de opt ani a părăsit ţara, iar acum trăieşte în Italia. Cel mai recent film de cinema în care aţi putut-o vedea anul trecut şi la noi a fost comedia “Gianni e le donne” (“Gianni şi femeile” ), cu Gianni Di Gregorio. Alte filme recente în care a jucat au fost “Gun of the Black Sun” (2011) şi “5” (2011). În prima parte a şederii ei în Italia a apărut în diverse scurtmetraje, marea majoritate în regia lui Emanuele Cerman, dintre care amintim: “Welcome to Italy” (2007), “Perche nessuno mai riccordi” (2007), “Silent Park” (2008). De asemenea, a avut roluri şi în câteva seriale tv difuzate în Italia, precum “The Heritage - Moştenirea” - L. Maronese & M. Brătilă (2010), “Butta la luna 2” - Vittorio Sindoni (2009) ori “Intelligence” - Alexis Sweet (2009), dar şi în piese de teatru.

×
Subiecte în articol: Cristina Cepraga