x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Curt Cobain din Nirvana este subiect de film

Curt Cobain din Nirvana este subiect de film

de Miruna Nicolae    |    08 Aug 2005   •   00:00

In 1994, Curt Cobain s-a sinucis. Afectat de moartea acestuia, regizorul Gus Van Sant s-a hotarat sa faca un film despre viata lui Cobain, "intelegandu-l pe Blake". Actorul Michael Pitt joaca rolul lui Blake, un personaj construit dupa viata lui Cobain, incercand sa arate si o alta fata a lui Curt, care a ramas necunoscuta publicului.

DOCUMENTAR. Filmul a fost caracterizat ca fiind un documentar sau un experiment artistic, care incearca sa patrunda in viata confuza si agitata a solistului inainte de suicid. "Am incercat sa fac altfel acest film biografic, intrucat am vazut ce s-a intamplat cu filmul «The Doors»… prea multa informatie a distrus ideea filmului", declara Van Sant. Rezultatul este un film de 97 de minute, in care regizorul nu a pus accent pe imagine sau pe tehnica cinematografica, ci pe poveste, pe viata lui Curt Cobain. Unii critici compara acest film si un alt film al lui Van Sant, "Elefant", considerandu-le asemanatoare, dar chiar si asa recunosc meritul regizorului, care a reusit sa surprinda "posibilele" momente traite de Cobain. Moartea altor oameni celebri a starnit interesul regizorilor.

ALTELE. O productie britanica in colaborare cu regizorul Stephen Woolley se pregateste sa realizeze un film despre moartea misterioasa a chitaristului trupei Rolling Stones, Brian Jones. Nici 20th Century Fox nu sunt mai prejos. Alaturi de regizorul James Mangold au pus bazele filmului "Walk the Line" despre Johnny Cash. "Vreau sa pun accentul pe ceea ce oamenii nu stiau despre el , decat pe ce se stie deja", declara Mangold. De asemenea, sunt trei scenarii bazate pe viata lui Janis Joplin. Si trei actrite care se "bat" pe acelasi rol: Ren"e Zellweger, Pink si Laura Theodore. (Miruna Nicolae)

×
Subiecte în articol: arte film cobain