x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Destinaţie finală 4", în fruntea box office-ului nord-american

"Destinaţie finală 4", în fruntea box office-ului nord-american

31 Aug 2009   •   00:00
"Destinaţie finală 4", în fruntea box office-ului nord-american

Filmul "Destinaţie finală 4", cel de-al patrulea opus dintr-o celebră serie horror, a ocupat prima poziţie a box office-ului nord-american la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea specializată Exhibitor Relations, informează AFP, citată de Mediafax.



Pentru primul lui weekend în sălile de cinematograf din America de Nord, acest thriller, în care eroul principal are o serie de premoniţii care anunţă morţi violente, a obţinut încasări de 28,3 milioane de dolari.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american a coborât cel mai recent film semnat de Quentin Tarantino, "Ticăloşi fără glorie", lansat în weekend-ul trecut, cu Brad Pitt în rolul principal, care relatează aventurile unui grup de soldaţi americani evrei ce luptă împotriva naziştilor, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acest film a obţinut încasări de 20 de milioane de dolari.

Poziţia a treia a revenit unui nou intrat în clasament, filmul horror "Halloween II (2009)", cu încasări de 17,4 milioane de dolari.

Filmul SF "District 9" a coborât două locuri, până pe poziţia a patra, cu încasări de 10,7 milioane de dolari, devansând filmul de acţiune "G.I. Joe: Ascensiunea Cobrei", clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 8 milioane de dolari.

Pe locul al şaselea a coborât drama biografică "Julie şi Julia", în care Meryl Streep joacă rolul Juliei Child, o expertă americană în bucătăria franceză, şi care a obţinut încasări de 7,4 milioane de dolari.

Poziţia a şaptea este ocupată de pelicula SF "Soţia călătorului în timp", ce prezintă povestea unui cuplu în care soţul are capacitatea de a călători în timp. Acest film a vândut bilete în valoare de 6,7 milioane de dolari în America de Nord.

Comedia "Piatra fermecată/ Shorts", de Robert Rodriguez, se situează pe cea de-a opta poziţie, cu încasări de 4,9 milioane de dolari în cea de-a doua săptămână de la lansarea pe marile ecrane nord-americane.

Pelicula "Bun-venit la Woodstock / Taking Woodstock", în care regizorul Ang Lee prezintă stările de spirit ale unui tânăr homosexual, Emile Hirsch, pe fondul celebrului festival de rock din 1969, a intrat direct pe poziţia a noua, cu încasări de 3,7 milioane de dolari.

Porcuşorii de Guineea modificaţi genetic din filmul "G-Force: Salvatorii planetei", produs de compania Walt Disney, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord, după ce a vândut bilete în valoare de 2,84 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: film