x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Divergenţe între un scenarist şi creatorii emisiunii "Sesame Street" în legătură cu relaţiile dintre personaje

Divergenţe între un scenarist şi creatorii emisiunii "Sesame Street" în legătură cu relaţiile dintre personaje

19 Sep 2018   •   18:14
Divergenţe între un scenarist şi creatorii emisiunii "Sesame Street" în legătură cu relaţiile dintre personaje

Telespectatorii s-au întrebat de multe ori dacă Ernest şi Bart, marionetele din "Sesame Street", celebra emisiune penru copii, sunt sau nu gay. Unul dintre scenarişti a confirmat acest lucru într-un interviu, spre marea supărare a creatorilor acestei emisiuni cult, adaptată în diferie limbi străine şi difuzată peste tot în lume. Marţi, aceştia din urmă au dat asigurări că cele două personaje "nu au orientare sexuală", relatează miercuri AFP. 

Într-un interviu publicat duminică pe site-ul LGBT Queerty, Mark Saltzman, unul dintre scenarişti, a răspuns afirmativ la întrebarea dacă Ernest şi Bart sunt homosexuali. 

"Am simţit întotdeauna (...), când scriam despre Bart şi Ernest, că aşa sunt", a mărturisit el, subliniind că cele două personaje au caracteristicile cuplului pe care el l-a format cu "dragostea vieţii sale", Arnold Glassman, decedat în 2003. "Nu cred că aş fi putut să fi scris altfel despre ei decât ca despre un cuplu care se iubeşte", a precizat el. 

Însă Sesame Workshop, organizaţia care a creat programul, a dat asigurări că Ernest şi Bart nu sunt decât "cei mai buni prieteni". "Au fost creaţi pentru a-i învăţa pe copiii de grădiniţă că oamenii pot fi prieteni cu persoane foarte diferite", arată într-un comunicat postat pe Twitter. 

Organizaţia a ţinut să precizeze că este vorba de marionete şi că nu au orientare sexuală. Sesame Workshop a fost nevoită să revină ulterior cu un comunicat în care arată că 'Sesame Street' a susţinut mereu "incluziunea şi toleranţa". Însă "Bart şi Ernest sunt cei mai buni prieteni", a ţinut să insiste. 

Sesame Workshop a mai dezminţit în 2011 faptul că cele două marionete ar fi gay, ca răspuns la o scrisoare în care se punea întrebarea dacă Ernest şi Bart se vor căsători în următoarele episoade. 

În 2013, pentru a ilustra decizia istorică a Curţii supreme americane privind căsătoria între persoanele de acelaşi sex, revista New Yorker ales pentru copertă o poză cu Ernest şi Bart, în care unul îşi aşează afectuos capul pe umărul celuilalt.

AGERPRES

×