x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Documentare despre muzică

Documentare despre muzică

10 Aug 2016   •   23:45
Documentare despre muzică
Sursa foto: wikipedia.org

Prima ediţie DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din Bucureşti, va avea loc între 23 şi 25 septembrie. DokStation se adresează atât publicului pasionat de film şi muzică, cât şi comunităţilor cartierelor bucureştene.

În cele trei zile, DokStation va avea un program alcătuit din filme documentare recente, în premieră în România, care descoperă poveşti despre muzică – poveşti din studio, de pe scenă şi din culise, poveşti despre muzici, vorbe şi viziuni, poveşti ale unor muzicieni cu eşecurile şi succesele lor. Locurile de desfăşurare ale festivalului sunt multiple: Halele Carol, Teatrelli, Grădina cu filme şi Parcul Drumul Taberei. Printre filmele prezentate se numără „Eat That question- Frank Zappa în his own words”. Folosind interviuri puternice şi multe extrase din concerte din cariera sa de 30 de ani, documentarul ne atrage în lumea legendarului muzician, în timp ce experimentăm două faţete distincte ale caracterului său complex. Frank Zappa a fost, în acelaşi timp, când un compozitor carismatic ce se afunda în plăcerea cântatului când, în momentul următor, un intervievat extrem de inteligent şi brutal de sincer, cu nişte convingeri care au devenit din ce în ce mai puternice pe măsură ce cariera lui înainta.

Programul festivalului va fi definitivat în perioada care urmează, dar fimlele şi documentarele ce vor fi prezentate sunt unele de primă mână.

Documentarul despre muzicianul Frank Zappa, piesa de rezistenţă a festivalului

×