x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Doi cineaşti, colaboratori ai regizorului James Cameron, au murit într-un accident de elicopter

Doi cineaşti, colaboratori ai regizorului James Cameron, au murit într-un accident de elicopter

de Mediafax    |    06 Feb 2012   •   11:43
Doi cineaşti, colaboratori ai regizorului James Cameron, au murit într-un accident de elicopter

Cineastul american Michael deGruy si scenaristul si producatorul TV australian Andrew Wight, care au colaborat cu regizorul canadian James Cameron, au murit sambata, dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit in Australia, informeaza MEDIAFAX, care citeaza Reuters.

DeGruy, in varsta de 60 de ani, si Wight, in varsta de 52 de ani, doi realizatori premiati, erau cunoscuti pentru filmarile subacvatice la care au participat.

Wight a coprodus filmul "Sanctum 3D" cu James Cameron, dupa ce l-a insotit pe acesta in sase expeditii in adancul oceanului.

DeGruy, castigator al unui premiu Emmy, cu o experienta de 30 de ani in filmarile subacvatice, s-a ocupat de fotografie pentru documentarul TV "Last Mysteries of the Titanic", produs de James Cameron.

Elicopterul in care se aflau cei doi s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat din apropierea orasului Sydney. Politia nu i-a identificat imediat, insa decesul lor a fost anuntat de Cameron si revista National Geographic, intr-un comunicat dat publicitatii duminica.

"Comunitatea subacvatica a pierdut doi dintre cei mai de seama membri ai sai", se spune in comunicat.

"Mike si Andrew erau ca o parte din familia mea. Moartea lor este o pierdere imensa pentru lumea explorarilor, filmarilor si activitatea de conservare in mediul subacvatic", a spus Cameron.

×
Subiecte în articol: accident elicopter james cameron