x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film “Dream Fest” 3. Marele premiu va fi acordat de Juriul copiilor, format din 300 de micuţi cinefili din 11 ţări

“Dream Fest” 3. Marele premiu va fi acordat de Juriul copiilor, format din 300 de micuţi cinefili din 11 ţări

de Dana Andronie    |    03 Iun 2013   •   17:07
“Dream Fest” 3. Marele premiu va fi acordat de Juriul copiilor, format din 300 de micuţi cinefili din 11 ţări

Cu doi naşi celebri, padrino Claudio Gubitosi (fondatorul celui mai important festival de film pentru copii – “Giffoni Film Festival”) şi madrina Elisabeta Bostan, “Dream Fest” nu are voie să nu fie un festival desăvârşit.
Cred în vorbele lui Brâncuşi - "când nu mai suntem copii, am murit demult". Iar “Dream Fest” ne oferă o lume colorată, o lume a copilăriei.
Şi iată că în societatea globalizată un cuvânt englezesc - "Dream Fest" – a devenit un vis românesc, asa cum spunea şi criticul de film - Ileana Dănălache.
Şi în acest an, între 19-23 iunie, cu “Dream Fest” oraşul lui Eugen Ionescu şi al lui Ion Minulescu se va transforma într-un mare ecran al copilăriei.
Paradoxul zilelor noastre este că putem avea clădiri din ce în ce mai mari şi suflete din ce în ce mai mici. Parcă în ciuda acestui paradox, se organizează acest minunat festival la Slatina.
Marele premiu “Dream Fest”este acordat de Juriul copiilor, format din 300 de micuţi cinefili din România, Serbia, Ucraina, Moldova, Italia, Germania, Olanda, Austria, Turcia, Grecia şi Belgia.
Premiile pentru “Cel mai bun film de lung metraj”, “Cel mai bun film de scurt mertaj”, “Cel mai bun scenariu”, şi premiul pentru regie vor fi acordate de un juriu internaţional format din personalităţi din România, Franţa, Bulgaria, Rusia, Italia şi Belgia.
Dacă “Dream Fest” există (se află la a treia ediţie), mă încăpăţânez să cred că regizorii tineri vor începe (mai serios) să îşi dea măsura talentului lor şi pentru ecranizarea basmelor româneşti.   


×
Subiecte în articol: Dreanfest