x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Duel anticipat între DiCaprio şi Fassbender pentru titlul de cel mai bun actor al anului

Duel anticipat între DiCaprio şi Fassbender pentru titlul de cel mai bun actor al anului

08 Ian 2016   •   14:19
Duel anticipat între DiCaprio şi Fassbender pentru titlul de cel mai bun actor al anului

Actorii Leonardo DiCaprio şi Michael Fassbender îşi dispută titlul de cel mai bun actor al anului, cu câteva zile înainte decernarea Globurilor de Aur şi anunţarea nominalizărilor pentru Oscar, relatează vineri EFE.

Mexicanul Alejandro González Ińárritu i-a dăruit lui DiCaprio unul dintre acele roluri menite să culeagă toate premiile: cel al unui explorator atacat de un urs în America secolului al XIX-lea şi părăsit de colegii de expediţie, bazat pe o poveste reală, în noul său fim 'The Revenant'.

Cu o interpretare mai mult bazată pe aspectul fizic decât pe dialog, actorul aspiră din nou la mult râvnitul Oscar, după patru nominalizări neîmplinite în filmele 'What's Eating Gilbert Grape', 'The Aviator', 'Blood Diamond' şi 'The Wolf of Wall Street'.

Deşi este unul dintre marii favoriţi, DiCaprio se află în competiţie cu alţi mari actori care au uimit prin interpretările lor. În special Michael Fassbender, care speră şi să fie nominalizat la Oscar pentru interpretarea sa în 'Steve Jobs', un film despre viaţa cofondatorului Apple, al regizorului britanic Danny Boyle. Fassbender recreează cu multă forţă un personaj precum Jobs şi o face fără să cadă în mimetismul cu care mulţi actori sunt tentaţi să interpreteze personaje reale.

Singura nominalizare la Oscar a lui Fassbender a fost pentru rolul său secundar în '12 Years a Slave', în timp ce a alternat rolurile în filme de succes la box office ca 'X-Men' sau 'Prometheus'. Interpretarea sa în Steve Jobs i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur şi la prestigioasele premii ale Sindicatului Actorilor din SUA (SAG) şi se dă drept cert că va candida la Oscar. Aceeaşi cotă de pariuri o are şi Leonardo DiCaprio.

Întrebarea este care dintre cei doi actori va primi cea mai mare recompensă cinematografică, Oscarul, sau dacă vor fi învinşi din nou de vreunul dintre candidaţii aflaţi în cursă. Cei care mai aspiră la Oscar sunt Bryan Cranston, cunoscut din serialul cult de televiziune 'Breaking Bad', dar care s-a evidenţiat şi pe marele ecran pentru interpretarea scriitorului Salton Trumbo.

Şi britanicul Eddie Redmayne, care în 2015 a plecat cu preţioasa statuetă pentru rolul său din 'The Theory of Everything', vrea să repete anul acesta isprava cu 'The Danish Girl', unde joacă rolul pictorului danez Einar Wegener, prima persoană care şi-a făcut o operaţie de schimbare de sex.

Nu trebuie uitaţi, totuşi, nici Christian Bale şi Steve Carell, protagoniştii filmului 'The Big Short'.

Gala de decernare a Globurilor de Aur se va desfăşura duminică seara, 10 ianuarie, iar nominalizările la Oscar vor fi anunţate la 14 ianuarie.

×