x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Edge of Tomorow: un fel de “Ziua Cârtiţei”, cu Tom Cruise

Edge of Tomorow: un fel de “Ziua Cârtiţei”, cu Tom Cruise

de Sebastian S. Eduard    |    01 Iun 2014   •   15:57
Edge of Tomorow: un fel de “Ziua Cârtiţei”, cu Tom Cruise

“Godzilla”, “X-Men: Viitorul este trecut”, “Transcendence: viaţă după moarte” – sălile de cinema par să fi fost luate cu asalt de pelicule Science Fiction. Ultimul venit în colecţie – că de familie nu poate fi vorba – este “Edge of Tomorow/ Prizonier în timp”. O producţie cu multe efecte speciale (da, vă recomandăm 3D şi chiar IMAX dacă este posibil) şi cu Tom Cruise cap de afiş.

Actorul nominalizat la Oscar Tom Cruise (“Misiune: Imposibilă”, “Colateral”, “Jerry Maguire”) şi Emily Blunt (“Diavolul se îmbracă de la Prada”, “Gardienii destinului”) joacă în noul thriller science-fiction produs de Warner Bros. Pictures, în regia lui Doug Liman (“Identitatea lui Bourne”, “Domnul şi doamna Smith”).

Acţiunea filmului se desfăşoară într-un viitor apropiat, în care o rasă extraterestră a invadat planeta printr-un atac nemilos, care nu poate fi oprit de nici o unitate militară din lume. Maiorul William Cage (Cruise), un ofiţer care n-a petrecut nicio zi pe câmpul de luptă, este aruncat în mijlocul haosului într-o misiune din care n-are nicio şansă să scape cu viaţă. După ce este ucis încă din primele minute de luptă, Cage e prins într-o buclă a timpului şi este supus să retrăiască brutala bătălie şi de a se lupta şi a muri... la nesfârşit. Un fel de “Ziua Cârtiţei” ( vă mai amintiţi filmul cu Bill Murray, nu?) numai cu un mesaj mult mai puţin pacifist. Eroul nostru “restartează” la greu pentru a câştiga jocul - în fond asta făceam şi noi în “Return to Castle Wolfenstein”, nu? În rest, un film care nici nu dezamăgeşte, nici nu entuziasmează, cu un Tom Cruise în mare formă, chiar la 51 de ani. 51? Mda, unii bărbaţi sunt ca vinul...



×
Subiecte în articol: Tom Cruise