x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Elizabeth Taylor: Operaţia pe inimă a fost un succes

Elizabeth Taylor: Operaţia pe inimă a fost un succes

09 Oct 2009   •   00:00
Elizabeth Taylor: Operaţia pe inimă a fost un succes

Actriţa Elizabeth Taylor îşi linişteşte fanii garantând că intervenţia chirurgicală pe cord pe care a suferit-o a decurs "perfect" şi că în prezent se simte de parcă ar avea "o inimă nou-nouţă". Celebra actriţă americană în vârstă de 77 de ani a făcut acest anunţ pe Twitter, popularul serviciu de microblogging, răpindu-i agentului ei de presă calitatea de principală sursă de informaţii pentru fani.



Elizabeth Taylor declarase tot pe Twitter în urmă cu trei zile că urmează să se interneze într-o clinică de specialitate, al cărei nume nu a fost dezvăluit. Intervenţia a constat în implantarea unui mic dispozitiv care previne revenirea sângelui în inimă prin valva mitrală. "Dragi prieteni, operaţia mea pe inimă a decurs perfect. Mă simt ca şi cum aş avea o inimă nou-nouţă. Vă mulţumesc pentru rugăciunile şi urările voastre. Ştiu că ele mi-au fost de folos. Vă iubesc, Elizabeth", a scris renumita actriţă americană pe Twitter.

Elizabeth Taylor a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă în urmă cu cinci ani şi a suferit din cauza unor probleme medicale severe la spate. Starea de sănătate a lui Elizabeth Taylor a făcut obiectul a numeroase speculaţii în ultimii ani. Ea a fost operată de o tumoare pe creier în 1997 şi a trebuit să dezmintă, în 2006, speculaţiile potrivit cărora ar suferi de maladia Alzheimer. Actriţa foloseşte adeseori un scaun cu rotile în rarele ei apariţii în public.

Elizabeth Taylor a apărut ultima oară în public la începutul lunii septembrie, la funeraliile lui Michael Jackson, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, care a murit în iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

Elizabeth Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), Taylor a fost căsătorită de opt ori - de două ori cu actorul Richard Burton. Ultimul său mariaj, cu muncitorul în construcţii Larry Fortensky, a durat cinci ani şi s-a încheiat în 1996.

×
Subiecte în articol: film