x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Eu când vreau să fluier, fluier", distins cu Ursul de Argint

"Eu când vreau să fluier, fluier", distins cu Ursul de Argint

20 Feb 2010   •   00:00

Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier", regizată de Florin Şerban, a câştigat Ursul de Argint la Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Premiul a fost înmânat actorului George Piştereanu, interpret al rolul principal. El a mulţumit regizorului pentru încrederea acordată şi colegilor săi de platou, tinerii din penitenciar, alături de care a jucat.

"Eu când vreau să fluier, fluier" a mai primit distincţia Alfred Bauer pentru noi perspective în cinematografie, premiu acordat în memoria fondatorului festivalului de la Berlin.




Pelicula este o adaptare după piesa de teatru omonimă de Andreea Vălean, povestea unui adolescent care decide să evadeze dintr-un penitenciar pentru minori, cu două săptămâni înainte de eliberare. Un tânăr de 19 ani, interpretat de actorul George Piştereanu, a stat patru ani în puşcărie. Cu două săptămâni înainte de eliberare, află că mama lui s-a întors după mult timp din Italia şi vrea să îl ia cu ea pe fratele mai mic. În timp ce se pregăteşte să evadeze, Silviu se îndrăgosteşte de o studentă la sociologie, venită în practică la penitenciar. Din distribuţie mai fac parte actorii Ada Condeescu, Clara Vodă şi Mihai Constantin.

×
Subiecte în articol: film