x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Ewan McGregor va juca în 'Doctor Sleep', un sequel al filmului 'The Shining'

Ewan McGregor va juca în 'Doctor Sleep', un sequel al filmului 'The Shining'

14 Iun 2018   •   21:55
Ewan McGregor va juca în 'Doctor Sleep', un sequel al filmului 'The Shining'
Sursa foto: Van Tine Dennis/ABACA/Van Tine Dennis/ABACA

Actorul britanic Ewan McGregor va juca în 'Doctor Sleep', un sequel al filmului 'The Shining' (1980), regizat de reputatul cineast Stanley Kubrick şi considerat unul dintre cele mai bune filme din istoria genului horror, relatează revista de specialitate Variety, citată joi de EFE.

Studioul Warner Bros. pregăteşte adaptarea pentru marile ecrane a cărţii 'Doctor Sleep', care este continuarea 'The Shining'. Reputatul autor de best-sellere Stephen King, care a scris ambele romane, şi-a dat acordul pentru alegerea lui McGregor pentru a-l interpreta pe Danny Torrance, băieţelul din filmul original, care, în această continuare, a devenit adult.

În 'Doctor Sleep', publicată în 2013, Torrance se confruntă cu probleme ca alcoolismul şi traumele din copilărie în timp ce încearcă să o ajute pe o tânără care are puteri telepatice.

McGregor este unul dintre actorii cei mai versatili ai generaţiei sale, jucând în filme ca 'Trainspotting' (1996), 'Moulin Rouge!' (2001), 'Beginners' (2010) şi în a doua trilogie 'Star Wars'.

Cineastul american Mike Flanagan a fost ales pentru a regiza noul sequel 'Doctor Sleep'.

Flanagan, cunoscut pentru filmele horror 'Before I Wake' sau 'Ouija: Origin of Evil' (ambele din 2016), este din nou responsabil de ecranizarea unui roman al lui Stephen King, după 'Gerald's Game' (2017) difuzat de platforma digitală Netflix.

'The Shining' a devenit un clasic la genului horror, graţie măiestriei lui Stanley Kubrick în spatele camerei şi interpretării magistrale a lui Jack Nicholson, în rolul lui Jack Torrance, un scriitor aspirant care îşi pierde treptat minţile în atmosfera sufocantă a unui hotel izolat de zăpadă în munţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ewan McGregor