x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Festival de filme făcute de adolescenţi

Festival de filme făcute de adolescenţi

29 Mai 2018   •   13:20
Festival de filme făcute de adolescenţi

Proiecţii de film şi petreceri vor avea loc la Bucureşti în cadrul celei de-a VI-a ediţii a "Super", festivalul de filme făcute de adolescenţi. 

"Tinerii pasionaţi de cinema îşi dau întâlnire la Bucureşti în perioada 7-10 iunie, unde vor avea loc proiecţii de film la Cinemateca Eforie, petreceri şi nelipsita expoziţie de artă, la Cazul 101. Deşi este făcut aproape în totalitate de adolescenţi, 'Super' încurajează oamenii de toate vârstele să vină la festival. Anul acesta am primit peste 1.000 de filme din peste 70 de ţări şi suntem nerăbdători să le vedem împreună pe marele ecran pe cele selectate. Scurtmetrajele abordează teme diverse, de la relaţii şi evenimente cotidiene până la întâmplări stranii şi căutarea sensului vieţii", se arată într-un comunicat al 'Super'. 

Calendarul activităţilor este: 5 iunie, de la ora 20,00, un eveniment pre-festival - "Supercapitol: Poezii video" - la Macaz- bar, teatru, coop; 7 iunie, de la ora 19,00, vernisajul expoziţiei de artă "Lost & Found"; pe 8 iunie, de la ora 18,00, se deschide festivalul cu proiecţiile filmelor din Competiţia internaţională 1, iar de la ora 20,30 - Competiţie: România şi Republica Moldova; 9 iunie, de la ora 15,00, Competiţia naţională 2, iar de la ora 20,30 - Competiţia internaţională 2. 

Programul pentru 10 iunie este următorul: ora 18,00 - Incidental Politics: Proiecţie specială cu filme "politice"; ora 20,30 - Gala de închidere şi Festival Friends: Proiecţie de filme realizate în proiecte prietene cu festivalul (workshop-ul de film Super 2017, Super Pitch, workshop-urile Asociaţiei Vira, Let's Go Digital). 

Petrecerile Super 2018 vor avea loc după proiecţiile de film. Mai multe detalii vor fi afişate pe pagina de Facebook a festivalului. 

"Super înseamnă mai mult decât patru zile de festival. În fiecare an transmitem dragostea pentru artă mai departe. Anul acesta am organizat, pentru prima oară în istoria 'Super', workshop-ul de poezie, urmat de două lecturi publice din partea participanţilor şi a mentorilor. Workshop-ul de film a însemnat o săptămână de cursuri practice de film, în urma căreia participanţii şi-au realizat propriile scurtmetraje cu ajutorul echipei 'Super'. Au urmat workshop-urile de fotografie şi de creative writing. La 'Super Warm-up' au avut loc două proiecţii de film în pregătirea festivalului, reprezentând spiritul adolescenţilor Super. Tot anul acesta, festivalul a fost reprezentat în alte 18 oraşe din ţară şi din Republica Moldova de cei peste 20 de ambasadori 'Super', care au organizat proiecţii de film şi ateliere", se arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Festival de film adolescenti