x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Film cu Barbu şi Doyle

Film cu Barbu şi Doyle

de Maria Sârbu    |    07 Noi 2011   •   21:00
Film cu Barbu şi Doyle

Cinemateca Eforie gaz­duieste la data de 10 no­iembrie, ora 18:30, premiera documentarului 'Un gand, un vis, Doyle... si-un pix', un film despre povestea calatoriei prin lume a lui Mihai Barbu si a 'tovarasului sau de incredere, Doyle'. In prim-plan, deci: un om si o motocicleta. Timp de patru luni s-au parcurs 26.000 de kilometri.

Documentarul – un proiect independent – este realizat de tanarul cineast Bogdan Ilie-Micu, care ne-a povestit: 'Intr-o dimineata calda de iulie, facandu-si cruce, luandu-si la revedere de la prieteni si incalecand, el, Mihai (...), caruia ii e frica de viteza (...), care face cu placere un ocol de o suta de kilometri ca sa evite cinci kilometri de nisip, urcat in saua motocicletei Doyle, pleaca intr-o calatorie lunga de tot'. A fost plecat timp de patru luni si ceva, pana in Mongolia si inapoi. A trecut prin Ucraina, Rusia, Kazahstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria. Ajunge in Romania prin noiembrie.

Autorul documentarului spune ca Mihai Barbu a filmat foarte putin in cele patru luni de calatorie, dar totusi a vrut sa spuna povestea lui, folosind mai mult de 800 de fotografii 'extraordinare', alaturi de marturiile sale si de scrisorile trimise periodic acasa.

×
Subiecte în articol: film