x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filme franţuzeşti la ShortsUP

Filme franţuzeşti la ShortsUP

26 Feb 2010   •   00:00

Festivalul ShortsUP le aduce cinefililor, vineri seară, 26 februarie, la JetSet Events Hall din Capitală, scurtmetraje franţuzeşti, premiate la importante festivaluri internaţionale de film, precum cel de la Berlin sau de la Clermont - Ferrand, dar şi un nominalizat la Oscar şi două la Premiile Cesar, transmite Agerpres.

Astfel, spectatorii vor avea parte de filme precum "Gartte-Papier" în regia lui Guillaume Martinez, "Curva şi puiul" de Clément Michel sau "Bine jucat", regizat de Sandrine Veysset.

Atracţia serii se anunţă a fi filmul colectiv "Paris je t'aime", cu Juliette Binoche, Nick Nolte, Gérard Depardieu, Fanny Ardant şi Natalie Portman. Câteva momente de pantomimă vor condimenta programul ShortsUP de vineri seară, care se încheie cu o sesiune muzicală - doi DJ francezi de renume vor testa limitele sistemului de sunet de 20.000 de waţi.

Debruit este considerat unul dintre cei mai în vogă artişti parizieni, iar beaturile sale electro-funk cu influenţe hip-hop au fost auzite în toată Europa. Debruit va fi secondat de DJ Volcan, muzician-explorator, care se descrie ca "un Indiana Jones al muzicii". Artistul multimedia Shobo Shobo va desena live în timpul evenimentului, iar lucrarea sa va fi expusă apoi la Institutul Francez din Bucureşti.

Shobo Shobo este profesor de multimedia graphic design la École Estienne din Paris şi a devenit cunoscut după un tur de forţă în Japonia cu un autobuz artistic care a arătat lumii opere audiovizuale nonconformiste, performance-uri muzicale şi multimedia.

Preţul unui bilet la ediţia de vineri a festivalului ShortsUP este de 20 de lei şi oferă acces la programul întregului eveniment - filme şi sesiune muzicală.

×
Subiecte în articol: film