x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmul 'The Shape of Water' va fi prezentat la o gală de binefacere pentru victimele cutremului din Mexic

Filmul 'The Shape of Water' va fi prezentat la o gală de binefacere pentru victimele cutremului din Mexic

05 Oct 2017   •   21:10
Filmul 'The Shape of Water' va fi prezentat la o gală de binefacere pentru victimele cutremului din Mexic

Regizorul mexican Guillermo del Toro va prezenta noua sa producţie, 'The Shape of Water', la Festivalul Internaţional de Film de la Morelia, în cadrul unei gale de binefacere pentru victimele cutremurelor din septembrie din Mexic, relatează EFE.

Pe lângă filmul care a obţinut anul acesta marele premiu Leul de Aur, la Mostra de la Veneţia, Del Toro va oferi şi un 'master class' la Festivalul de la Morelia, programat în perioada 20 - 29 octombrie, au informat miercuri organizatorii.

Festivalul, ajuns la cea de-a 15-a sa ediţie, va fi inaugurat de filmul de animaţie 'Coco', al studiourilor Disney-Pixar, considerat un omagiu adus culturii mexicane şi tradiţionalei sale sărbători, "Dia de los Muertos (Ziua Morţilor), care are loc în fiecare an la 1 şi 2 noiembrie.

La actuala ediţie a festivalului vor fi prezentate 56 de filme, 15 documentare şi 22 de pelicule ale regizorilor mexicani, a declarat directorul de program, Alejandro Ruiz Magańa. Printre filmele mexicane care vor fi proiectate se numără 'Los adioses', de Natalia Beristáin, 'Ayer maravilla fui', de Gabriel Marińo, 'Cuadros en la oscuridad', de Paula Markovitch şi 'Oso polar', de Marcelo Tobar.

În cadrul Festivalului de Film de la Morelia vor fi vizionate şi producţiile 'Cuando los hijos regresan', al lui Hugo Lara, 'Helena', al lui Alejandro Sugich, 'El viaje de Keta', al lui Julio Bekhór şi Fernando Sma, şi 'El ángel en el reloj', în regia lui Miguel Angel Uriegas.

Directoarea Festivalului de la Morelia, Daniela Michel, a subliniat că la această ediţie vor fi prezentate în secţiunea specială Cine Anarquista Espańol filmele 'Nuestro culpable', de Fernando Mignoni, 'Carne de fieras', de Armand Guerra, şi 'Barrios Bajos', de Pedro Puche.

Iar în cadrul ciclului 'De México a Hollywood a los Oscar' filme laureate cu premii precum 'Viva Zapata', 'Macario', 'The Ballad of Gregorio Cortez', 'Y tu mamá también', 'El Laberinto del Fauno', al lui Guillermo del Toro, şi 'Birdman', al reputatului cineast Alejandro Gonzalez Inarritu.

Seria de cutremure care au afectat centrul şi sudul Mexicului la 7, 19 şi 23 septembrie a avut un bilanţ total de 471 de morţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: 'The Shape of Water',