x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Forbes: Jennifer Lawrence actriţa anului 2014

Forbes: Jennifer Lawrence actriţa anului 2014

de Sebastian S. Eduard    |    28 Dec 2014   •   16:14
Forbes: Jennifer Lawrence actriţa anului 2014

Frumoasa actriţă Jennifer Lawrence, cunoscută mai ales pentru rolul din seria “Hunger Games”, conduce clasamentul actorilor ale căror pelicule au înregistrat cele mai mari încasări în 2014, potrivit revistei Forbes, cu un total de 1,4 miliarde de dolari la nivel internaţional, arată Agerpres. Actriţa de 24 de ani, câştigătoare a unui premiu Oscar, a fost prezentă pe marele ecran în 2014 cu superproducţiile “The Hunger Games: Mockingjay, Part I” (Jocurile foamei: Revolta - Partea I) şi “X-Men: Days of Future Past” (X-Men: Viitorul este trecut). Ea este urmată în topul Forbes de actorul Chris Pratt, ale cărui pelicule au strâns 1,2 miliarde de dolari la nivel internaţional. “Guardians of the Galaxy” (Gardienii galaxiei), în care Chris Pratt interpretează rolul principal, a generat până în prezent la nivel internaţional 772,3 milioane de dolari, iar celălalt blockbuster din 2014 al actorului, “The Lego Movie” (Marea aventură Lego), în care acesta interpretează vocea unui personaj, a strâns la nivel internaţional 468 de milioane de dolari.

Cei doi sunt urmaţi în clasament de Scarlett Johansson cu 1,18 miliarde de dolari, Mark Wahlberg cu 1 miliard de dolari şi Chris Evans, pe locul cinci, cu 801 milioane de dolari.

În top îi mai regăsim pe Emma Stone (locul şase) ale cărei filme au generat 764 milioane de dolari, Angelina Jolie pe locul şapte cu 758 de milioane de dolari, James McAvoy pe locul opt cu 747 milioane de dolari şi Michael Fassbender şi Hugh Jackman împart locul nouă cu 746 milioane de dolari.


×