x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Gerard Depardieu îl va interpreta pe Stalin într-o coproducţie internaţională

Gerard Depardieu îl va interpreta pe Stalin într-o coproducţie internaţională

30 Dec 2015   •   11:35
Gerard Depardieu îl va interpreta pe Stalin într-o coproducţie internaţională

Marele actor francez Gérard Depardieu, acum ceăţean rus, îl va întruchipa pe dictatorul sovietic Iosif Visarionovici Stalin într-un film de Fanny Ardant, informează emblematica revistă hollywoodiană 'Variety', citată de agenţia France Presse.

Actriţa franceză Fanny Ardant, care a mai regizat anterior două lungmetraje ('Cadences obstinées' şi 'Cendres et sang') adaptează pentru cinematografie în noul său film un roman de Jean-Daniel Baltassat publicat în 2013, intitulat 'Le divan de Staline'.

Potrivit site-ului revistei 'Variety', această frescă istorică va fi produsă de compania franco-portugheză 'Leopardo Filmes', iar studioul Mosfilm de la Moscova va oferi costumele şi accesoriile de epocă.

Intriga filmului se desfăşoară în Uniunea Sovietica în anii 1950 şi este centrată pe un tânăr artist angajat să creeze un monument în onoarea lui Stalin, dar care se confruntă cu suspiciunea KGB.

Gérard Depardieu a devenit cetăţean rus acum mai bine de doi ani prin decizia preşedintelui Vladimir Putin, la vârsta de 67 ani, evenimentul aflându-se pe prima pagina a ziarelor în 2012. El a precizat atunci că a renunţat la paşaportul francez în semn de protest împotriva instituirii unui impozit pentru cei bogaţi în Franţa, introdus de guvernul socialist.

Actorul, care face în mod regulat senzaţie în media franceză cu declaraţii provocatoare şi cu luări de poziţie pro-ruse, a avut un bogat an cinematografic în 2015 jucând în filme precum 'Bain de Minuit', 'Tour de France' şi altele, dar nu anunţase până în prezent nici un film pentru anii următori.

Depardieu se află pe genericul serialului 'Marseille', "o explorare fictivă ambiţioasă şi diabolic de inteligentă a politicii locale din unul dintre cele mai vii şi mai fascinante oraşe ale lumii", potrivit lui Ted Sarandos, director de conţinut la Netflix, companie producătoare a filmului care va fi difuzat din martie 2016 pe această platformă de streaming, potrivit huffingtonpost.fr.

×
Subiecte în articol: gerard depardieu stalin