x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Globurile franceze: Welcome, cel mai bun film la Gala Lumière

Globurile franceze: Welcome, cel mai bun film la Gala Lumière

17 Ian 2010   •   00:00

"Welcome", de Philippe Lioret, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 15-a ediţie a premiilor Lumière, considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur, în timp ce Jacques Audiard a primit premiul pentru cel mai bun regizor, pentru pelicula "Profetul", informează Mediafax.

Pe de altă parte, premiul pentru cel mai bun scenariu a revenit Miei Hansen Love, pentru "Le père de mes enfants". Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Tahar Rahim, pentru rolul din "Profetul", iar cea mai bună actriţă în rol principal a fost Isabelle Adjani, pentru "La Journée de la jupe".

Lungmetrajul "J'ai tué ma mere", de Xavier Dolan, a fost desemnat cel mai bun film francez, în timp ce premiul publicului, acordat de TV5 Monde, a revenit peliculei "Où est la main de l'homme sans tête", de Guillaume şi Stéphane Malandrin.

Gala de decernare a premiilor Lumière a avut loc vineri seară, la Paris. Premiile Lumière, create de regretatul producător de film Daniel Toscan du Plantier, sunt considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur şi sunt acordate de corespondenţii străini de presă din Paris.

×
Subiecte în articol: film