x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Inculpat pentru viol, Harvey Weinstein va pleda "nevinovat"

Inculpat pentru viol, Harvey Weinstein va pleda "nevinovat"

01 Iun 2018   •   07:55
Inculpat pentru viol, Harvey Weinstein va pleda "nevinovat"

Harvey Weinstein, inculpat pentru viol şi agresiune sexuală, va compărea marţi în faţa unui judecător, potrivit calendarului judiciar al tribunalului din Manhattan, şi ar urma să pledeze "nevinovat".

 

In cadrul audierii se va da citirii actul de acuzare, care conţine trei capete de acuzare împotriva producătorului decăzut: două pentru viol în 2013 şi una pentru o felaţie forţată în 2004.

In varsta de 66 de ani, Weinstein, invinuit de abuzuri sexuale mergând de la hărţuire până la viol de aproape o sută de femei, ar urma să pledeze "nevinovat", aşa cum a anunţat în mai multe rânduri avocatul său, Ben Brafman.

Harvey Weinstein înţelege "să pledeze nevinovat şi să se apere cu putere de aceste acuzaţii nesusţinute pe care le dezminte cu fermitate", a reafirmat Brafman. Poliţia şi procurorul nu au furnizat până în prezent nicio informaţie privind identitatea femeii care îl acuză pe Weinstein de viol.

Acuzaţia de felaţie forţată vine de la persoană care şi-a făcut deja publice acuzaţiile, Lucia Evans, actriţă aspirantă la momentul faptelor prezumate, în 2004.

După inculparea lui Weinstein şi o primă prezentare a acestui în faţa tribunalului vinerea trecută, un judecător a anunţat că viitoarea audiere în acest caz va avea loc la 30 iulie. Această dată a fost între timp anulată, a anunţat joi biroul procurorului din Manhattan. Nicio altă dată nu a fost fixată în dosar după 5 iunie. AGERPRES

×