x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Horaţiu Mălăele: o declaraţie de dragoste cu “Funeralii fericite”!

Horaţiu Mălăele: o declaraţie de dragoste cu “Funeralii fericite”!

de Dana Andronie    |    10 Feb 2014   •   14:15
Horaţiu Mălăele: o declaraţie de dragoste cu “Funeralii fericite”!

Din “dragoste animalieră”, din “dragoste pentru guvern şi pentru partid” sau, pur şi simplu, din dragoste pentru public, seducătorul Horaţiu Mălăele oferă o proiecţie gratuită a filmului “Funeralii fericite”! Astfel, pe 14 februarie, la finalul spectacolului “Sunt un orb”, ediţia specială de Valentine’s Day de la Sala Patria, veţi putea urmări unul dintre cele mai bune filme româneşti ale anului trecut.

Aviz amatorilor! Acest spectacol este în “ediţie limitată” şi îl are ca invitat pe violoncelistul Adrian Naidin.

Biletele au fost puse în vânzare la casieria Cinematografului Patria, în Unirea Shopping Center (etaj 2), Teatrul National şi online pe vreaubilet.ro, bilet.ro, eventim.ro, bilete.ro sau în oficiile Poştei Române şi în magazinele INMEDIO şi Germanos semnalizate Bilete.ro.

Îndrăgostitul Horaţiu Mălăele, jongler consacrat în zona emoţiilor, îşi va dubla declaraţia de iubire în versuri cu un dar: cel de-al doilea film pe care îl semnează ca regizor. Este o comedie neagră cu foarte multe momente de excelenţă în actorie. Umorul, uneori cu nuanţe macabre şi adesea absurd, abundă. Muzica marelui compozitor Vladimir Cosma acompaniază excelent poveşti incredibile, puse în cuvinte de scenaristul Adrian Lustig şi surprinse în cadre de o calitate ireproşabilă.

Filmul “Funeralii fericite” va încheia, în hohote de râs, o declaraţie de dragoste începută în versuri romantice şi muzici seducătoare cântate de Adrian Naidin.

Umorul irezistibil al insinuantului Brumaru, înţelesurile subtile ale lui Marin Sorescu, vibraţiile delicate ale boemului Nichita - sunt doar câteva dintre promisiunile unui spectacol de gală, în cursul căruia poeţi atât de diferiţi ca stil sau gândire vor fi desluşiţi, cu naturaleţe şi în cheie proprie, de Horaţiu Mălăele.

Îndrăgostit, la rândul său, de artă, Adrian Naidin, un artist confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky şi de regizorul grec Mihalis Kakogiannis, va explora o zonă inefabilă de sensibil – iubirea - cu nenumăratele ei sensuri, pe care ni le va traduce în sunete...

Aplaudat întotdeauna în acest extraordinar spectacol, Horaţiu Mălăele a gândit în stil propriu prima ediţie de dragoste a unui show presărat cu versuri, muzică, teatru şi multă, multă improvizaţie. “Spectacolul <> cuprinde câteva poezii de mare calitate, dar şi proză scurtă. Sunt mai multe elemente care formează acest spectacol, în care este vorba despre mine, dar este vorba şi despre dumneavoastră”, spune Horaţiu Mălăele. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani – aşa cum îl descrie Ion Caramitru - neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare şi de aceea niciuna dintre apariţiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta.

“În continuarea vieţii dumneavostră să râdeţi, pentru că râsul este muzica sufletului, să fiţi buni – este cheia succesului - şi să iubiţi – este raţiunea de a trăi”, ne îndeamnă Mălăele. Aşadar să râdem şi să iubim!

×