x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Iar Oscarul merge la…. 24 spre 25 februarie, noapte albă pentru cinefili!

Iar Oscarul merge la…. 24 spre 25 februarie, noapte albă pentru cinefili!

de Sebastian S. Eduard    |    21 Feb 2013   •   12:43
Iar Oscarul merge la…. 24 spre 25 februarie, noapte albă pentru cinefili!

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi prezentată pentru prima dată de actorul Seth MacFarlane
Competiţia se anunţă dură în acest an, pentru că filmele candidate sunt extrem de puternice. “Lincoln” este nominalizat la 12 categorii, în timp ce “Viaţa lui Pi” la 11. “Mizerabilii” sunt pe a treia poziţie cu 8 nominalizări, în timp ce “Argo” candidează la 7. “Djago Dezlanţuit”, “007:Coordonata Skyfall”, “Anna Karenina” sau “Hobbitul” vor şi ele o bucăţică de glorie…

Nominalizări
La categoria Cel mai bun film bătălia se dă între nouă filme: “Amour”, “Django dezlănţuit”, “Misiunea: 00:30 AM”, “Lincoln”, “Mizerabilii”, “Viaţa lui Pi”, “Argo”, “Beasts of the Southern Wild” şi “Scenariu pentru happy-end”.
Fără a trece în revistă toate nominalizările trebuie să spune că pentru preţioasele trofee concurează nume mari precum Robert DeNiro, Hugh Jackman, Denzel Washington, Daniel-Day Lewis, Joaquin Phoenix, Naomi Watts, Emmanuelle Riva, Philip Seymour Hoffman, Tommy Lee Jones, Christoph Waltz , Anne Hathaway sau Helen Hunt.
Un element inedit o reprezintă prezenţa, pe lista nominalizaţilor a unei artiste de 85 de ani (Emmanuelle Riva) şi a uneia de nouă ani (Quvenzhane Wallis). Mai mult, “Amour” este primul film din ultimii 12 ani care a reuşit să fie nominalizat atât la categoria Cel mai bun film cât şi la categoria Cel mai bun film străin. Ultimul film care a reuşit acest tur de forţă a fost “Tigru şi dragon”, în 2000. Mai mult, “Scenariu pentru happy-end” este singurul film care reuşeşte, de 31 de ani încoace, să fie nominalizat la toate cele patru categorii de interpretare.

Momente inedite
Un moment interesant în cadrul galei va fi marcat de o secvenţă specială prin care se va saluta împlinirea a 50 de ani de la lansarea francizei “James Bond”, una dintre cele mai profitabile din istorie. În decembrie 2012 ultimul film din serie, “007: Coordonata Skyfall” a devenit primul film din seria James Bond care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari
Ceremonia va marca şi reîntoarcerea pe scena premiilor a actriţei Barbra Streisand, care va cânta o piesă. Nu se ştie în ce fel apariţia actriţei va fi integrată evenimentului sau ce melodie va interpreta aceasta – organizatorii preferând ca acest lucru să rămână o surpriză. În vârstă de 70 de ani, Barbra Streisand a mai cântat la Gala Oscar o singură dată, în 1977. Printre artistele care vor susţine micro-recitaluri se vor mai afla Adele. Norah Jones şi Shirley Bassey

În direct la HBO
HBO România va transmite în direct şi în exclusivitate cea de-a 85-a ediţie a Galei de decernare a Premiilor Oscar. Telespectatorii canalului HBO au ocazia să afle primii câştigătorii premiilor Oscar, cel mai important eveniment din industria cinematografică, transmis live, în limba originală, nedublat, în noaptea de duminică, 24 februarie, spre luni, începand cu ora 2:00 (Covorul Roşu). Ceremonia de decernare a premiilor va fi difuzata in direct incepand cu ora 3:30.
Varianta editată şi subtitrată va fi difuzată marţi, 26 februarie, de la ora 20:00.


Filmele de Oscar, pe marile ecrane din România
Lincoln: Premieră - 1 februarie 2013
Viaţa lui Pi: Premieră - 21 decembrie 2012
Mizerabilii: Premieră - 25 ianuarie 2013
Scenariu pentru happy-end: Premieră - 1 februarie 2013
Argo: Premieră - 9 noiembrie 2012
Amour: Premieră - 1 februarie 2013
Django dezlanţuit: Premieră - 18 ianuarie 2013
007: Coordonata Skyfall: Premieră - 26 octombrie 2012
Misiunea: 00:30 AM: Premieră - 22 februarie 2013
Anna Karenina: Premieră - 14 decembrie 2012
Beasts of the Southern Wild: Premieră - 12 aprilie 2013
Hobbitul: Premieră - 14 decembrie 2012
The master: Premieră - nu se ştie!
Zborul: Premieră - 22 februarie 2013

“Lincoln”, subiect de documentar
National Geographic Channel Romania prezintă, în data de 3 martie, premiera unui documentar ce analizează dintr-o perspectivă unică, asasinarea lui Lincoln, pornind de la romanul lui Bill O’Reilly. Avându-l ca narator în faţa camerei de filmat pe Tom Hanks, documentarul de două ore este produs pentru National Geographic de Ridley şi Tony Scott. “Asasinarea lui Lincoln” are toate ingredientele unui roman poliţist incitant: conspiraţie, asasinare publică, o acţiune fără precedent de căutare a vinovatului.
Filmul reprezintă o analiză incitantă a complotului tenebros urzit în timpul evenimentelor ce s-au succedat cu repeziune către finalul Războiului Civil, dar şi o examinare emoţionantă menită să ofere o mai bună înţelegere a celui ce a ajuns să fie dispreţuitul ”nebun”.

×
Subiecte în articol: filme oscar 2013