x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Jason Momoa este „Aquaman”

Jason Momoa este „Aquaman”

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Dec 2018   •   22:40
Jason Momoa este „Aquaman”

Filmul cu Jason Momoa în rolul lui Aquaman a făcut valuri pe marile ecrane din România, după ce a fost vizionat de 131.173 de spectatori în primele sale zile în cinematografele autohtone şi a generat venituri în valoare de 3.015.460 lei în box office.

Cifrele înregistrate de Aquaman, la debutul său pe marile ecrane din ţară, i-au garantat statutul de cea mai bună lansare din toate timpurile a unei producţii Warner Bros. în România.

Din 21 decembrie, Jason Momoa aduce pacea între lumea de la suprafaţă şi regatul celor şapte mări în ,,Aquaman”, un nou film din seria universului DC, care poate fi vizionat în 3D, IMAX 3D, Dolby Atmos şi 4DX. O peliculă controversată.

Legenda spune că, într-o zi, un nou rege se va ridica pentru a uni lumea de la suprafaţă cu cea din adâncuri. Arthur s-a antrenat toată viaţa. S-a antrenat să fie războinic. Să fie cel mai bun. Dar nu e un lider. Jumătate fiu al pământului, jumătate atlant, aparţine ambelor lumi. Şi tocmai de aceea e cea mai bună alegere. Pentru că Atlantida a avut mereu un rege. Acum are nevoie de mult mai mult: de un erou.

În acest al şaselea film al galaxiei supereroilor DC Comics James Wan revizitează Legenda Regelui Arthur şi Atlantida.

O producţie Warner Bros. Pictures, mult aşteptata acţiune „Aquaman” îl aduce pe Jason Momoa în centrul unei aventuri epice, cu efecte vizuale copleşitoare ce reconstruiesc imperiul subacvatic al celor şapte mări. Jumătate fiu al pământului, jumătate al mării, Arthur Curry (Momoa) va trebui să îşi dezvăluie adevărata identitate, să îşi folosească puterile pentru a ajuta omenirea şi să îşi accepte statutul predestinat, acela de rege al Atlantidei.

Filmul cuprinde amalgamate idei şi ambiţii exaltante. Este o producţie nebună, grandilocventă şi gargantuescă. Se află în el oceane fără sfârşit şi deşerturi imense, sate de pe Pământ şi regate submarine, soldaţi în armură şi cai de mare războinici, dinozauri uitaţi şi monştri titanici. Li se adaugă portaluri magice, prinţese cu puteri speciale şi prinţi furioşi, animale mici şi fiare de coşmar.

Meşteşugar foarte respectat, lansat cu Saw şi câştigând în amploare şi măiestrie de la un film la altul, James Wan foloseşte în DC,  ca şi în saga Fast & Furious al cărei al şaptelea episod l-a semnat, o doză de nebunie dezlănţuită şi exaltantă.

Alături de Jason Momoa, din distribuţie mai fac parte Amber Heard care o interpretează pe Mera, o luptătoare neînfricată; Willem Dafoe ca Vulko; Patrick Wilson ca Orm, actualul conducător al regatului subacvatic; Dolph Lungren ca Nereus şi Nicole Kidman în rolul mamei lui Arthur.

James Wan regizează filmul după un scenariu semnat de David Leslie Johnson-McGoldrick şi Will Beall, după o poveste scrisă de Geoff Johns, James Wan şi Will Beall, inspirată din personajele DC, „Aquaman” creat de Paul Norris şi Mort Weisinger. Filmul este produs de Peter Safran şi Rob Cowan, cu Deborah Snyder, Zack Snyder, Jon Berg, Geoff Johns şi Walter Hamada în calitate de producători executivi.

×
Subiecte în articol: Jason Momoa aquaman