x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film “Judecătorul”: film cu aromă de scorţişoară

“Judecătorul”: film cu aromă de scorţişoară

de Sebastian S. Eduard    |    05 Dec 2014   •   18:43
“Judecătorul”: film cu aromă de scorţişoară

“Judecătorul” este genul de film de Crăciun pe care l-ai vedea în familie, alături de copii şi bunici, strânşi cu toţii în jurul televizorului. În acest context, vestea proastă este că va trebui să vă deplasaţi până în sala de cinema. Vestea bună este că filmul merită!

“Judecătorul” intră pe marile ecrane în acest week-end şi îi aduce pentru prima dată împreună pe Robert Downey Jr. şi Robert Duvall. Filmul distribuit în ţară de către Freeman Entertainment îi mai prezintă în rolurile secundare pe la fel de talentaţii Vera Farmiga, Billy Bob Thornton şi Vincent D'Onofrio.

Robert Downey Jr. este Hank Palmer, un avocat de succes care se întoarce în oraşul natal pentru înmormântarea mamei sale. Însă odată ajuns aici află că tatăl său, judecător cu greutate (Robert Duvall), este principalul suspect al unei crime controversate. În timp ce investighează cazul şi pregăteşte o apărare indestructibilă pentru tatăl său în sala de judecată, Hank reîncepe să se apropie de familia pe care a părăsit-o cu mulţi ani în urmă.

Duvall face unul dintre cele mai bune rouri aloe carierei sale. Nu ar fi imposibil ca pentru el să primească o nbominalizare din partea Academiei; Downey arată că a putut să renunţe la costumul de Iron Man (este cel mai bină plătit actor de la Hollywood datorită acestui rol, dacă nu ştiaţi) şi să facă şi el o partitură interesantă. Împreună fac un cuplu imbatabil: el, un avocat şmecher, cam afemeiat şi care a fugit toată viaţa de răspundere – tatăl său un judecător de provincie pentru care onoarea este mai presus de orice. Împreună fac un film dulce-acrişor, cu aromă de scoţişoară, pe care este imposibil să nu-l savuraţi.

×