x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Kathryn Bigelow a câştigat marele premiu al Sindicatului regizorilor americani

Kathryn Bigelow a câştigat marele premiu al Sindicatului regizorilor americani

31 Ian 2010   •   00:00



Kathryn Bigelow a fost recompensată sâmbătă cu premiul Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/DGA) pentru filmul "The Hurt Locker", informează Mediafax.

Cea de-a 62-a ediţie a Premiilor DGA, organizată sâmbătă la Los Angeles, a fost găzduită de regizorul Carl Reiner. Kathryn Bigelow - fosta soţie a lui James Cameron - a câştigat marele premiu al Sindicatului regizorilor americani pentru "The Hurt Locker", un film foarte apreciat de critica de la Hollywood şi favorit în cursa pentru Premiile Oscar.

În competiţia DGA pentru cel mai bun regizor, au mai fost nominalizaţi: James Cameron pentru superproducţia 3D "Avatar", Quentin Tarantino pentru "Ticăloşi fără glorie", în timp ce canadianul Jason Reitman, devenit celebru pentru comedia "Juno", a fost nominalizat pentru "Sus, în aer/Up in the Air".

De asemenea, americanul Lee Daniels a fost nominalizat pentru filmul independent "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", revelaţia Festivalului Sundance, care prezintă viaţa unei tinere de culoare, obeză, însărcinată, ignorantă, abuzată sexual de tatăl său şi fizic de mama sa.

×
Subiecte în articol: film