x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film La MŢR, cele mai bune filme de la B-EST IFF

La MŢR, cele mai bune filme de la B-EST IFF

de Maria Sârbu    |    14 Aug 2012   •   17:23
La MŢR, cele mai bune filme de la B-EST IFF

Productii cinematografice de succes, care au fost incluse in programul Festivalului International de Film B-EST IFF, desfasurat in primavara acestui an la Bucuresti, vor putea fi vazute timp de cinci zile (15-19 august) intr-o retrospectiva de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) care activeaza la Muzeul Taranului Roman (MTR). Din program fac parte: "Shame/ Rusine" in regia lui Steve McQueen; "Crimele din Snowtown" de Justin Kurzel, "Submarine" de Richard Ayoade, "Tiranozaur/ Tyrannosaur" de Paddy Considine (castigatorul trofeului B-EST). Lista continua cu filmele "We need to talk about Kevin/ Trebuie sa vorbim despre Kevin" de Lynne Ramsay si "Balada triste de trompeta/ Balada trista de trompeta" de Alex de La Iglesias, acestea fiind obtinute prin amabilitatea distribuitorului Transilvania Film. Toate aceste lungmetraje vor putea fi vazute atat in sala, cat si in aer liber, in curtea MTR.

Printre aceste recomandari, de mentionat drama "Shame" ­ al doilea lungmetraj al irlandezului Steve McQueen, film care a primit foarte multe premii in 2011 si 2012, printre care Premiul FIPRESCI (Premiul criticii de specialitate) la Festivalul de la Venetia sau Premiul "Copa Volpi" ­ interpretul principal Michael Fassbender, precum si alte distinctii in Marea Britanie, SUA, Canada. Cine inca nu a vazut thriller-ul "Crimele din Snowtown" al australianului Justin Kurzel, premiat in 2011 la Cannes, are acum ocazia. Sau "Submarine", in regia actorului britanic Richard Ayoade (lansat la Sundance 2011), filmul fiind nominalizat la BAFTA 2012 pentru cel mai bun debut, sau "Tiranozaur" de Paddy Considine (Premiul Bafta 2012).

Organizatorii evenimentului anunta ca un bilet de intrare costa 10 lei sau 7 lei pentru studenti. Este permis accesul cu bicicleta. Au voie si animalele de companie.
Festivalul International de Film Bucuresti (B-EST IFF) a devenit un eveniment cinematografic asteptat an de an la Bucuresti, pentru ca sunt prezentate lungmetraje importante, multe dintre ele neajungand in salile de cinema din Romania, pentru ca distribuitorii nu le aduc. Din 2005, de cand este organizat acest festival, au ajuns in Capitala nu numai filme bune, ci si personalitati ale lumii cinematografice mondiale.

×