x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Lista scurtă pentru Oscar cuprinde nouă poroducţii străine

Lista scurtă pentru Oscar cuprinde nouă poroducţii străine

21 Ian 2010   •   00:00

Nouă filme străine, printre care şi pelicule din Bulgaria sau Kazahstan, se află pe lista scurtă a favoritelor pentru nominalizări la premiul Oscar la categoria rezervată filmelor străine, la gala din acest an, informează Associated Press.



Academia americană de Film a anunţat că o comisie formată din câteva sute de membri a selectat cele nouă filme din cele 65 care s-au calificat la această categorie pentru a intra în cursa spre Oscar. Numărul acestora va fi însă redus din nou la cinci, care vor fi nominalizate la Oscar, în cadrul categoriei rezervată filmelor străine. Care sunt aceste filme vom afla odată cu anunţarea nominalizărilor, la 2 februarie.

Pe lista scurtă a filmelor străine ce ar putea fi nominalizate anul acesta la Oscar se află producţiile "El Secreto de Sus Ojos" (Argentina), "Samson & Delilah" (Australia), "The World Is Big and Salvation Lurks Around the Corner" (Bulgaria), "Un Prophete" (Franţa), "The White Ribbon" (Germania - câştigător al unui Glob de Aur), "Ajami" (Israel), "Kelin" (Kazahstan), "Winter in Wartime" (Olanda) şi respectiv "Milk of Sorrow" (Peru).

Gala Oscar din acest an va avea loc la data de 7 martie, arată Agerpres.

×
Subiecte în articol: film