x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „Loverboy”, selecţionat la premiile Academiei de Film Europene

„Loverboy”, selecţionat la premiile Academiei de Film Europene

13 Sep 2011   •   21:00

Lungmetrajul 'Loverboy', de Catalin Mi­tulescu, se afla pe lista celor 45 de filme propuse pentru o nominalizare la premiile Academiei de Film Euro­pe­ne, considerate Oscarurile euro­pene.

In total, anul acesta, sunt pro­pu­se pentru nominalizare filme din 32 de tari, printre care se numara 'The Artist', de Michel Hazanavicius (Franta), 'In a Better World', de Susanne Bier (Danemarca), si 'Me­lancholia' (Danemarca/ Suedia/ Franta/Germania), de Lars Von Trier. In cele 20 de tari cu cei mai multi membri in cadrul Academiei de Film Europene, titlurile propuse pentru nominalizare au fost votate in mod direct.

Filmul 'Loverboy' – care va intra in cinematografele romanesti, cel mai probabil, in aceasta toamna, potrivit producatorilor – spune povestea lui Luca, un tanar de 20 de ani, care seduce femei pentru a le plasa unei retele de prostitutie. Luca se indra­gosteste de una dintre potentialele sale victime. 'Este vara pe malul Dunarii, la Harsova. Mu­zica bubuie din masinile luxoase, fetele sunt bronzate si Veli fuge de-acasa in patul lui Luca. Prima dra­goste n-a fost niciodata mai peri­cu­loasa de atat', se arata in pre­zen­tarea filmului 'Loverboy' a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, in sectiunea Un Certain Regard.

×