x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Luminiţa Gheorghiu, în cursa premiilor Academiei Europene de Film

Luminiţa Gheorghiu, în cursa premiilor Academiei Europene de Film

06 Dec 2013   •   18:42
Luminiţa Gheorghiu, în cursa premiilor Academiei Europene de Film

Academia Europeană de Film va decerna sâmbătă la Berlin premiile ediţiei din acest an, actriţa româncă Luminiţa Gheorghiu fiind nominalizată la categoria cea mai bună interpretare feminină pentru rolul jucat în pelicula "Poziţia copilului".

Se aşteaptă ca ceremonia de sâmbătă să fie o nouă sărbătoare în onoarea regizorului spaniol Pedro Almodovar, care a primit numeroase premii din partea EFA şi are deja asigurată distincţia pentru "contribuţia la cinematografia mondială". El mai concurează cu pelicula Amanţii pasageri (Los amantes pasajeros) la premiul pentru cea mai bună comedie.

Actriţa Catherine Deneuve, o altă favorită a premiilor cinematografiei europene de-a lungul timpului, va primi o distincţie pentru ansamblul carierei sale în lumea filmului.

La premiul pentru cea mai interpretare feminină, Luminiţa Gheorghiu va fi în competiţie cu Naomi Watts, Barbara Sokowa, Keira Knightley şi Veerle Baetens.

Academia Europeană de Film a fost creată în anul 1989 de regizorii Wim Wenders şi Ingmar Bergman împreună cu alţi 40 de cineaşti europeni, iniţiativa lor dorindu-se a fi o replică la Oscarul hollywoodian.

×