x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Luminiţa Gheorghiu, soacră cu stil în cea mai proaspătă comedie a toamnei, “Cuscrii

Luminiţa Gheorghiu, soacră cu stil în cea mai proaspătă comedie a toamnei, “Cuscrii

de Sebastian S. Eduard    |    13 Oct 2014   •   20:51
 Luminiţa Gheorghiu, soacră cu stil în cea mai proaspătă comedie a toamnei, “Cuscrii
În cinematografe începând cu 24 octombrie.
Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă.

Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociaţiei Criticilor de Film la Los Angeles, Palm dÓr la Cannes sunt doar câteva dintre premiile câştigate de Luminiţa Gheorghiu, de-a lungul carierei. Cu toate acestea, marea actriţă nu a făcut roluri de comedie. “Am avut, până acum, un singur rol şi acela scurt, la Porumboiu, în “A fost sau n-a fost?”. Nu ştiu de ce mi s-au dat roluri parcă prea serioase, cred că dintr-o comoditate a regizorilor, pentru că eu iubesc mult comedia”, spune actriţa.

În “Cuscrii”, Luminiţa Gheorghiu joacă rolul unei cuscre excesiv de amabilă, soţie de cadru militar (Mircea Diaconu), mândră posesoare a unei vile impozante din Pipera, a trei fete pe care încearcă încontinuu să le controleze, şi a doi gineri pe care nu poate să îi sufere. “Nu a fost deloc greu să mi-o imaginez pe Luminiţa Gheorghiu în acest rol”, declară regizorul filmului, Radu Potcoavă care spune că “m-am gândit la asta când am văzut secvenţa de început din Poziţia Copilului, când ea stă la masă şi este o gazdă foarte primitoare dar simţi că e aşa, cu două feţe”.



×