x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film “Lunetistul American”, succes de box-office

“Lunetistul American”, succes de box-office

de Sebastian S. Eduard    |    27 Ian 2015   •   17:03
“Lunetistul American”, succes de box-office

Producţia Warner Bros. Pictures cu şase nominalizări la Oscar, “Lunetistul American”, a reuşit performanţa de a aduna mai bine de 200 de milioane de dolari la box office-ul american, în doar 10 zile de la lansare. După recordurile înregistrate în primul weekend, filmul regizat de Clint Eastwood a continuat să aducă numeroşi spectatori din toată lumea în sălile de cinema convenţionale şi în IMAX. “Lunetistul American” a adăugat la totalul încasărilor încă aproximativ 64,4 milioane de dolari după spectacolele de la sfârşitul săptămânii trecute. La nivel local, “Lunetistul American” este cel mai profitabil film din cariera regizorului Clint Eastwood, performanţă pe care, în curând, ar putea s-o atingă şi pe plan internaţional.

Eastwood a regizat “Lunetistul American” după un scenariu scris de Jason Hall, bazat pe romanul omonim al lui Chris Kyle, împreună cu Jim DeFelice şi Scott McEwen. Bradley Cooper şi Sienna Miller sunt protagoniştii filmului. “Lunetistul American” a fost nominalizat recent la şase categorii ale prestigioaselor premii Oscar incluzând “Cel mai bun film”, “Cel mai bun actor” (Bradley Cooper) şi “Cel mai bun scenariu adaptat” (Jason Hall). În plus, Eastwood a fost premiat de branşă cu a patra nominalizare la premiile Directors Guild of America, dar şi cu premiul pentru “Cel mai bun regizor” din partea National Board of Review.

“Lunetistul American” este prezent şi în sălile de cinama din România; premiera a avut loc chiar în week-endul care a trecut.


×