x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Make Love, not Wall"

"Make Love, not Wall"

de Roxana Ioana Ancuta    |    05 Noi 2009   •   00:00
"Make Love, not Wall"

În perioada 1-9 noiembrie, Ambasada Republicii Federale Germane organizează Zilele Culturii Germane, eveniment ce se desfăşoară sub semnul împlinirii a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.



Mai multe evenimente vor marca această dată, toate reunindu-se sub sloganul "20 de ani de libertate": expoziţii (de fotografie şi caricatură), arhitectură, proiecţii de film, piese de teatru, concerte (pop, hip-hop, dar şi clasice), dezbateri publice şi diverse simpozioane.

Azi, de la ora 18:00, la Galeria Dalles va avea loc vernisajul expoziţiei "Make Love, Not Wall", a caricaturistului Mihai Stănescu, şi lansarea albumului "Best of Stănescu".

Cunoscut pentru lucrările sale de acidă satiră la adresa sistemului comunist, Mihai Stănescu (foto) a fost invitat să participe în cadrul Zilelor Culturii Germane cu această expoziţie care cuprinde în jur de 25 de lucrări ale artistului, lucrări ce vor fi expuse... oblic. "Ne-am gândit la Mihai Stănescu luând în considerare lucrările lui dinainte de '89 şi la tematica acestora cu tentă politică foarte clară şi curajoasă. De altfel, unul dintre albumele pe care le-a făcut în acea perioadă a şi fost scos din tipar imediat după ce a fost pictat", a spus unul dintre organizatori. De altfel, chiar afişul evenimentului este ilustrat cu o lucrare a artistului din albumul "Acum nu e momentul", album despre care Mihai Stănescu povesteşte că "a fost conceput în 1989 şi multiplicat la Biblioteca Americană, la Uzina de Mecanică Fină şi la alte instituţii care aveau fotocopiatoare. Un exemplar a ajuns în Franţa cu ajutorul ataşatului politic al Ambasadei SUA şi a fost tipărit în decembrie 1989 la Editura Bernard Barrault".

În ceea ce priveşte albumul pe care Mihai Stănescu îl va lansa în aceeaşi zi (şi cu aceeaşi ocazie), acesta se numeşte "Best of Stănescu" şi cuprinde aproape 200 de caricaturi pe care le-a realizat între anii 1979-1989. "Ideea acestui album a pornit de fapt... tot de la o idee. Una de copertă. Pe care o aveam eu în minte şi nu aveam ce face cu ea. Prin urmare, a trebuit să-i mai ataşez nişte file (144). Este o carte pe care prima dată am făcut-o pentru mine, însă pe care o dedic în special nostalgicilor - foştii mei admiratori, acum pensionari." Albumul cuprinde aproape 200 de caricaturi şi este lansat acum, la 20 de ani de la săvârşirea Revoluţiei. Programul manifestării poate fi găsit pe site-ul http://www.zilele-culturii-germane.ro/.

×
Subiecte în articol: film