x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Meryl Streep a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Berlinala 2012

Meryl Streep a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Berlinala 2012

de Mediafax    |    15 Feb 2012   •   14:05
Meryl Streep a primit Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Berlinala 2012

Actrita americana Meryl Streep a primit trofeul Ursul de Aur pentru intreaga cariera, marti seara, la Festivalul International de Film de la Berlin (9 - 19 februarie), informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Intrebata daca i se pare exagerat ca uneori este prezentata ca fiind "cea mai buna actrita din lume", Meryl Streep a raspuns: "Da, bineinteles". "Anul asta mai ales, si mai ales in ceea ce priveste interpretarile feminine, au fost atatea prestatii exceptionale care nu au fost nominalizate", a declarat actrita, mentionand-o pe Olivia Colman in "Tyrannosaur" de Paddy Considine.

Olivia Colman o interpreteaza pe Carol, fiica lui Margaret Thatcher, in "The Iron Lady", film care este proiectat in afara competitiei, la Berlinala.

"In fiecare an, lumea se axeaza pe un numar de premii, pentru ca asa functioneaza masinaria cinematografiei si publicitatii, dar sunt atatia altii care merita atentie si este meseria voastra sa vorbiti despre asta", le-a mai spus Meryl Streep jurnalistilor, in timpul unei conferinte de presa.

In timpul conferintei, un jurnalist austriac i-a oferit lui Streep un buchet cu trandafiri albi, in timp ce un ziarist rus i-a oferit, cu ocazia Zilei Indragostitilor, o papusa Matriochka cu trasaturile personajelor pe care aceasta le interpreteaza in filme. "E frumos ca mi-au facut un nas mai mic", a glumit actrita.

La Festivalul de Film de la Berlin, Meryl Streep a fost deja premiata in 2003, alaturi de Julianne Moore si Nicole Kidman, pentru rolul din drama "Orele/ The Hours" de Stephen Daldry.

Actrita americana in varsta de 62 de ani detine recordul de nominalizari la premiile Oscar - 17 -, insa a castigat mult ravnita statueta doar de doua ori: in 1979, pentru rolul din "Kramer contra Kramer", si in 1982, pentru evolutia din "Alegerea Sophiei".

Meryl Streep mai detine si recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur castigate de o actrita - opt. Printre proiectele cinematografice cele mai recente ale actritei americane se numara "Mamma Mia!", in care a jucat alaturi de Pierce Brosnan, "Julie si Julia", "E tare complicat!", "Indoiala/ Doubt" si "Diavolul se imbraca de la Prada".

Pentru rolul din "The Iron Lady", actrita a primit, duminica, un premiu BAFTA.

×
Subiecte în articol: cariera film festival premiu meryl streep