x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Metro-Goldwyn-Mayer caută cumpărător

Metro-Goldwyn-Mayer caută cumpărător

17 Noi 2009   •   00:00
Metro-Goldwyn-Mayer caută cumpărător

Metro-Goldwyn-Mayer, cândva cel mai puternic şi cunoscut studio de film de la Hollywood, caută un cumpărător pentru a scăpa de datoriile de aproape 4 miliarde de dolari. Compania care a creat desenele animate cu Tom şi Jerry , Vrăjitorul din Oz, şi alte muzicaluri clasice analizează posibilitatea unei vânzări.



Decizia vine după ce acum un an a fost respinsă o asemenea variantă. Totuşi, a venit după o conferinţă între vicepreşedintele MGM, Stephen Cooper, care se ocupă şi de restructurare, şi cei 140 de creditori, care trebuie să primească 3,7 miliarde până în 2012. Compania a primit totuşi o derogare de la plata dobânzilor pânp la 31 ianuarie 2010, perioadă în care ar trebui să scoată trei filme: Hot Tub Time Machine, Red Dawn şi The Zookeeper.

Compania fost formată în 1924 după fuziunea Metro Pictures, Goldwyn Pictures, şi Louis B Mayer Company, iar perioada de vârf a fost 1930-1950, când a creat Pe aripile vântului, Singin' in the Rain sau Gigi

Din anii 60, profitul a început să decadă, ia unele fuziuni, preluări şi vânzări au lăsat MGM puternic îndatorată. Vânzările de DVD, care reprezintă o bună parte din profit au scăzut , în plus, în ultimii ani.

Cel mai de valoare activ este arhiva cu peste 4000 de filme şi showuri tv, printre care Rocky sau Dansând cu lupii. De asemenea, deţine filiala United Artists, condusă de Tom Cruise. Printre potenţialii cumpărători se numără Time Warner Inc, ce deţine Warner Bros, sau News Corp, cu 20th Century Fox.

×
Subiecte în articol: film