x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film ''Monştri.", debutul în lungmetraj al lui Marius Olteanu, selectat în secţiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin

''Monştri.", debutul în lungmetraj al lui Marius Olteanu, selectat în secţiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin

21 Ian 2019   •   18:21
''Monştri.", debutul în lungmetraj al lui Marius Olteanu, selectat în secţiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin

Filmul ''Monştri.'', debutul în lungmetraj al regizorului Marius Olteanu, a fost selectat în cadrul secţiunii Forum a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2019, care va avea loc în perioada 7 - 17 februarie, potrivit site-ului evenimentului.

În cadrul secţiunii Forum, organizate de Arsenal - Institute for Film and Video Art, au fost alese 39 de filme, 31 fiind proiectate în premieră mondială, ''care experimentează, iau atitudine şi refuză compromisul''. Unele dintre acestea vorbesc despre evenimente din secolul trecut, în timp ce altele se concentrează asupra viitorului, multe sunt adaptări după opere literare sau conţin referinţe explicite la literatură, se precizează în comunicatul de presă de pe site-ul evenimentului.

''Monştri.'', cu un scenariu semnat tot de Marius Olteanu, spune povestea Danei (Judith State) şi a lui Arthur (Cristian Popa), doi tineri căsătoriţi de opt ani. Filmul îi urmăreşte de-a lungul a 24 de ore, explorând felul în care o serie de probleme şi întâlniri cu alte persoane îi împinge pe cei doi către finalul relaţiei de cuplu, potrivit cineuropa.org. Din distribuţie mai fac parte Alexandru Potocean, Şerban Pavlu şi Dorina Lazăr.

Marius Olteanu este regizor, scenarist şi producător. Este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L Caragiale' (2004) şi are un masterat în Regie de film la Londra (2008).

Printre filmele selectate în secţiunea Forum se mai numără pelicula 'Die Kinder der Toten' (Austria), în regia lui Kelly Copper şi Pavol Liska, o adaptare după romanul 'Die Kinder der Toten' de Elfriede Jelinek, ''A portuguesa'' (Portugalia), o ecranizare de epocă cu costume şi imagini impresionante după Robert Musil, semnată de regizoarea Rita Azevedo Gome, ''So Pretty'' (SUA), de Jessie Jeffrey Dunn Rovinelli, adaptare după scriitorul german Ronald M. Schernikau, ''The Plagiarists'' (SUA) de Peter Parlow, care foloseşte ca punct de plecare unul dintre volumele seriei scriitorului norvegian 'My Struggle' pentru o discuţie pe tema disputei dintre literatura şi film.

Competiţia oficială cuprinde 23 de titluri, dintre care 17 vor concura pentru trofeul suprem al Berlinalei - Ursul de Aur.

Juriul Berlinalei 2019 va fi prezidat de actriţa franceză Juliette Binoche.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Monştri. Marius Olteanu