x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Muzeul Municipiului București a lansat Cinema Museion

Muzeul Municipiului București a lansat Cinema Museion

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Apr 2020   •   13:38
Muzeul Municipiului București a lansat Cinema Museion

Muzeul Municipiului București a rămas dedicat, pe fondul pandemiei, activităților pentru public, care au fost mutate din planul realității fizice, în planul realității virtuale. Între timp, toate cele 15 pagini de facebook ale MMB s-au transformat în reale reviste culturale destinate publicului larg, dar pe profilul unității muzeale la care se referă: arheologie, antropologie, istorie urbană, istoria artei. Echipa muzeului s-a mobilizat și a mai fost găsită o idee pentru împărtășirea unor informații utile tuturor.

De astăzi începând, Muzeul Municipiului București oferă acces gratuit în cadrul unei noi secțiuni - creată special pe site-ul muzeulbucurestiului.ro - care se numește „CINEMA MUSEION” la filme documentare cu imagini vechi, din arhiva instituției, care aduc un plus excelent de informații față de cele oferite prin expozițiile permanente și tematice, temporar închise până la ridicarea stării de urgență.


Filmele documentare din arhiva MMB pot fi vizualizate accesând acest link: http://muzeulbucurestiului.ro/cinema-museion.html

În acest moment sunt opt astfel de filme de arhivă în noua secțiune, vor mai urma și altele. Publicul este invitat să le vizioneze în tihna propriei locuințe, urmând ca apoi, după redeschiderea muzeelor, să vadă cu alți ochi și să înțeleagă în profunzime și detaliu tot ceea ce se va revela spre cunoaștere.

Click aici: http://muzeulbucurestiului.ro/cinema-museion.html
... și vizionare plăcută!

 

 

×